به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، امروز دمشق میزبان برگزاری کنفرانسی تحت عنوان "پناهندگان سوری" است و در آن نمایندگان چند کشور از جمله چین، روسیه، ایران، لبنان ، امارات، پاکستان و عمان حضور پیدا میکنند.
دستور کار این کنفرانس دو روزه، شامل طیف گستردهای از مسائل مربوط به تسهیل بازگشت پناهندگان سوری به وطن با توجه به اپیدمی ویروس کرونا و مسئله تحریم های ظالمانه آمریکا علیه دمشق است.
در این کنفرانس قرار است موانع و مشکلاتی که به دلیل محاصره اقتصادی غرب و تحریمهای ظالمانه آمریکا، بر سر راه فرآیند تسهیل بازگشت آوارگان سوریه به کشورشان وجود دارد، مورد بحث و بررسی قرار بگیرد.
در این کنفرانس همچنین در مورد کمکهای بشردوستانه، ترمیم زیرساختها، همکاری بین سازمانهای علمی و آموزشی و بازسازی زیرساختهای انرژی در سوریه پس از جنگ بحث خواهد شد.
کنفرانس امروز با حضور گسترده کشورهای مختلف به جزء ترکیه برگزار میشود. در همین ارتباط، "أیمن سوسان " رئیس کمیته برگزار کننده کنفرانس بین المللی بازگشت پناهجویان و معاون وزیر خارجه سوریه گفت: ما از ترکیه دعوت نکردیم زیرا به دنبال اقداماتش در سوریه و رنج و دردی که برای سوری ها به وجود آورده هیچ امیدی به این کشور نداشته و نداریم .
سوسان دوشنبه گذشته در گفت وگو با شبکه تلویزیونی سوریه تاکید کرد که برخی از کشورها برای آنکه از حضور در این کنفرانس بازداشته شوند، تحت فشار قرار گرفته اند.
وی در ارتباط با کشورهایی که حاضر به مشارکت در این کنفرانس نشدند، خاطرنشان کرد: ما از اختلافات سیاسی و سیاست های اشتباه برخی ها چشم پوشی کردیم اما در ارتباط با کشورهایی که مواضع منفی نسبت به سوریه اتخاذ کرده و می کنند، هیچ شک و تردیدی در مورد موضعگیری آنها در مورد این کنفرانس نداریم.
معاون وزیر خارجه سوریه اظهار داشت: دمشق نسبت به کشورهایی که سیاست های منفی دارند، روی خوش نشان نمی دهد. ما در مورد پناهجویان سوری در خارج از کشور اقدامات لازم را انجام دادیم اما کشورهایی که مواضع منفی علیه ما اتخاذ کردند و در همین رابطه به طور مشخص آمریکا و همپیمانانش به ویژه کشورهای اتحادیه اروپا خود را رسوای خاص و عام کرده اند. برخی از کشورها به ما گفته اند که تا چه اندازه تحت فشار قرار گرفتند تا در این کنفرانس شرکت نکنند.
بشار اسد رییس جمهوری سوریه نیز روز دوشنبه در گفتوگوی مجازی با ولادیمیر پویتن رئیس جمهور روسیه گفت که برگزاری کنفرانس برای پناهندگان سوری، نخستین اولویت دولت سوریه و آغازی برای حل این مشکل است.
اسد در ادامه تاکید کرد، محاصره ظالمانه و غیرقانونی باید علیه دمشق پایان یابد تا دولت بتواند امنیت برای بازگشت شهروندان خود تامین کند.
رئیسجمهوری سوریه دیروز، سه شنبه نیز ضمن دیدار با "علیاصغر خاجی" دستیار ارشد وزیر خارجه کشورمان، برگزاری «کنفرانس بینالمللی بازگشت آوارگان» را گامی اساسی و مهم در مسیر تلاشهای دولت این کشور برای حل موضوع انسانی آوارگان سوری دانست.
وی تصریح کرد، مسئله آوراگان یک مسئله سوری است، اما حل آن تنها توسط دولت سوریه ممکن نیست، بلکه به شفافیت برخی از کشورهایی بستگی دارد که ادعای دفاع از حقوق بشر را دارند، اما در عین حال توجهی به اوضاع دشوار این آوارگان در طول این سالها نمیکنند. این کشورها سعی در سیاسی کردن این موضوع دارند و میخواهند از آن به عنوان اهرمی برای تحت فشار قرار دادن دولت سوریه استفاده کنند.
هیأت ایرانی همچنین در این دیدار تاکید کرد که بهبود اوضاع امنیتی سوریه و تلاشهای فراوان دولت سوریه برای بازسازی خرابیهای ناشی از تروریسم، پایه و اساس مهمی برای تلاش جهت بازگرداندن آوارگان سوری به کشور خود و پایان دادن به درد و رنج آنها به شمار میرود که اکثرشان در کشورهای همسایه به سر میبرند.
موضوع آوارگان سوری یک بحران انسانی است که در آغاز جنگ علیه سوریه به عنوان ابزاری برای تحت فشار قرار دادن دولت سوریه و سرنگونی آن به کار گرفته شده است.