به گزارش ایرنا، "پله" در زبان محلی مردم ایلام به نخستین بارش موثر پاییزه گفته می شود که تا عمق مناسبی از زمین نفوذ کند و به اصطلاح زمین را بخیساند.
کشاورزان ایلامی حتی پیش از رسیدن پاییز و اواخر تابستان منتظر این باران هستند تا سال زراعی شان را آغاز و اقدام به کشت پاییزه کنند.
امسال کشاورزان ایلامی ۵۰ روز از پاییز چشم به آسمان دوختند اما خبری از باران نبود که نبود تا اینکه امروز چهارشنبه در بیستمین روز از دومین ماه پاییز، باران رحمت الهی باریدن گرفت و علاوه بر کشاورزان، دل های مردمان این دیار را شاد کرد.
هرچند به طور مرسوم پاییز فصل بارندگی و آغاز نزول رحمت الهی است اما در پاییز امسال مردم ایلام باز هم شاهد کاهش باران بودند و در سال های اخیر (به استثنای پاییز سال گذشته و سال ۹۴ که استان بارش های زیادی را داشت) به کرات کم بارشی باران در فصل پاییز را تجربه کرده اند.
مردم استان ایلام امسال بیش از گذشته به باران و ریزش نزولات آسمانی نیاز دارند چرا که ویروس ناخوانده کرونا روح و روان مردم را خسته و آزرده کرده است و شاید بارش باران الهی تا حدودی غم از دل آنها بزداید و آرامشی را نصیب شان کند.
امسال بارش باران دیرهنگام شروع شد و امروز برای اولین بار در پاییز امسال درهای آسمان برای مردم چشم انتظار ایلام گشایش یافت و آسمان نیلگون مهربانی و رافت از خود نشان داد و بارشی هرچند نسبتا کوتاه را نثار مردم دلخسته این دیار کرد.
بارش باران همواره ناخودآگاه موجی از شادی و شعف را در دل مردم به ویژه قشر کشاورز و دامدار ایجاد می کند و همگان خرسند می شوند از اینکه مورد مهر و عطوفت خالق باران قرار گرفته اند.
هرچند بارش باران به طور ذاتی طراوت و شادابی خاصی را نصیب اهل زمین می کند ولی امسال با توجه به شرایط خاصی که کرونا ایجاد کرده است مردم بیش از گذشته نیازمند و چشم انتظار بارش ها هستند.
این در حالی است که طبق پیش بینی های کارشناسان هواشناسی پاییز امسال بارش ها دیرهنگام و کمتر از نرمال خواهند بود و مردم نباید امید زیادی به بارش باران های پاییزی داشته باشند.
رییس گروه پیش بینی هواشناسی ایلام در این زمینه اظهار داشت: طبق بررسی و مطالعه الگو های جوی بارش های پاییزه امسال دیرتر از موعد شروع می شود و مقدار بارش ها هم کمتر از نرمال خواهد بود.
مجتبی میهن پرست گفت: بارش های پاییز امسال در مقایسه با بارش های میانگین بلندمدت پاییزه کمتر است که این نشان از کاهش بارش های پاییز امسال دارد.
وی افزود: اما با بررسی نقشه ها و الگوهای جوی انتظار می رود که بارش نزولات جوی برای فصل زمستان بهبود یابد و از نیمه دوم فصل زمستان شاهد وضعیت مطلوب بارش ها نسبت به فصل پاییز خواهیم بود.
بخش میمه از توابع شهرستان دهلران با هشت میلیمتر و ایلام و موسیان ۵.۵ میلیمتر بیشترین دریافت نزولات جوی را در اولین بارش های پاییزه استان داشته اند.