مهدی شیبانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، هدف از اجرای این طرح را افزایش دو قلوزایی و تولید گوشت و شیر دامهای سبک و حفاظت از مراتع منطقه اعلام کرد و افزود: در این راستا، کار اصلاح نژاد دام به مرور بر روی بیش از ۱۰ هزار راس دام سبک در دامداریهای بخش رخ تربتحیدریه انجام میشود.
وی ادامه داد: با توجه به نیاز کشور به گوشت قرمز، لزوم پرورش و توسعه نژادهای چند قلوزا با هدف خودکفایی در تولید گوشت ضروری است و برای تحقق این مهم تلاش میشود از تمام امکانات و ظرفیتها به شکل مطلوب استفاده کرد تا بتوان گام مهمی در جهت خودکفایی برداشت.
مدیر جهاد کشاورزی بخش رخ تربت حیدریه گفت: سالانه بیش از ۲ هزار تن گوشت قرمز و انواع فرآوردههای لبنی در این شهرستان تولید و روانه بازارهای مصرف میشود.
شیبانی شمار دام سنگین در تربت حیدریه را ۱۴ هزار و ۳۴۱ راس، دام سبک را ۳۱۲ هزار و ۲۵۳ راس و گاوداری شیری را ۴۴ واحد ذکر کرد و افزود: همچنین ۶۶ واحد گاوداری پرواری، پنج واحد گاوداری صنعتی، یک واحد مجتمع گاوداری، ۲۷۲ واحد گوسفندداری گوشتی و پرواربندی، ۶۰۸ واحد دامداری روستایی، ۱۴۵ واحد مرغداری گوشتی، پنج واحد مرغ تخمگذار، هشت واحد پرورش بوقلمون، چهار واحد تکثیر ماهیان سردآبی، ۱۲ واحد پرورش ماهیان سردآبی، هشت واحد پرورش ماهیان گرمابی و یک واحد تکثیر و پرورش ماهیان زینتی در تربتحیدریه مشغول فعالیتند.
وی ادامه داد: تربت حیدریه دارای یک کشتارگاه دام سنتی، یک کشتارگاه دام صنعتی در حال تاسیس، دو بازار دام سبک و سنگین، پنج واحد کارخانه تولید خوراک دام و طیور، یک مرکز بسته بندی تخم مرغ، یک کارخانه فرآورده های لبنی، سه کارخانه تولید پنیر اولیه و پنیر پیتزا، ۱۳۰ مرکز عرضه مرغ و ماهی، ۱۱۸ واحد قصابی و ۴۸ مرکز لبنیاتی است.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.