عبدالامیر نیرومند روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود:طبق قانون، هویتگذاری انواع دام سبک و سنگین در تمامی واحدهای دامداری صنعتی و سنتی کشور اجباری بوده و همه دامداران باید نسبت به هویتگذاری دام اقدام کنند.
وی بیان کرد: در این راستا تاکنون حدود ۱۴۷ هزار و ۱۰۰ راس گاو ، ۷۰ هزار راس گاومیش، چهار هزار و ۵۰۰ نفر شتر، ۱۴۰ هزار راس گوسفند، ۴۸ هزار راس بز و حدود ۳۰۰ راس اسب در خوزستان هویتگذاری، و در سامانه مرکز اصلاح نژاد کشور نیز ثبت شده است.
نیرومند، از جمله مزایای این طرح را تهیه آمار دقیق از دام، تسهیل در برنامهریزی بهداشتی از جمله تامین واکسن و دارو، ساماندهی حمل و نقل و فروش دام، انجام برنامهریزی در خصوص میزان تولید گوشت قرمز و شیر و سایر فرآوردههای جانبی انواع دام، انتخاب برترینهای ژنتیکی در استان، تسهیل و افزایش سرعت در دریافت تسهیلات بانکی و امور بیمهای و برنامهریزی برای تامین و تولید علوفه مورد نیاز دام برشمرد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: هم اکنون با تشکیل ستاد هویت گذاری دام در همه مناطق خوزستان، انجام این طرح سرعت یافته است.
وی پیشبینی کرد تا پایان سال ۱۴۰۰ همه دام سبک و سنگین خوزستان هویتگذاری شود.
با اجرای کامل طرح ملی هویتگذاری دام ، امکان اجرای منظم و مستمر مایه کوبی دام توسط دامپزشکی ، سلامت دام ، تامین به موقع نهادهها و کوتاه شدن دست واسطهها و دلالان و جلوگیری از قاچاق دام فراهم میشود.
حدود سه میلیون راس دام سبک (گوسفند و بز) و ۴۵۰ هزار راس گاو ، گاومیش و شتر به ارزش تقریبی ۱۵۰ هزار میلیارد ریال در خوزستان وجود دارد.
پس از نفت ، گاز و پتروشیمی ، و کشاورزی، دام مهمترین سرمایه در خوزستان محسوب میشود.
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۵
اهواز - ایرنا - معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: امسال تاکنون ۴۰۹ هزار و ۹۰۰ راس دام سبک و سنگین خوزستان در اجرای طرح ملی هویتگذاری دام به منظور مدیریت و حفظ ذخایر راهبردی این سرمایه ملی هویتگذاری شد.