به گزارش ایرنا، هیوا خرم روز چهارشنبه با بیان اینکه از این تعداد، ۱۵ نیروگاه پنج کیلوواتی در پشت بام ۱۵ مدارس استان نصب شده است، اظهار داشت: امسال یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون و ۹۰۰ هزار ریال، بابت تولید انرژی از این نیروگاهها به تولیدکنندگان برق خورشیدی استان پرداخت شد.
وی اضافه کرد: در راستای ارائه طرحهای خرید تضمینی برق تجدید پذیر از جانب وزارت نیرو، هم اکنون ۱۷ مشترک خصوصی در استان اقدام به نصب سامانه نیروگاه خورشیدی بر روی پشت بام منازل خود کردهاند.
معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع نیروی برق کردستان گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی استان و وجود ۲۷۰ روز آفتابی در طول سال و پایین بودن درجه حرارت، شرایط مناسبی برای احداث نیروگاه های خورشیدی در استان فراهم است.
خرم یادآور شد: در راستای تحقق مصوبه تامین ۲۰ درصدی انرژی مصرفی ادارات از طریق منابع تجدید پذیر، ۲۶ اداره سطح استان اقدام به نصب سامانه نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۲۵۵ کیلووات بر روی پشت بام ساختمان های اداره تابعه خود کردهاند.
وی اظهار داشت: کمیته امداد نیز به تازگی شروع به نصب نیروگاه های کوچک برق خورشیدی برای مددجویان خود کرده است که برای هر مددجو تولید پنج کیلووات برق در نظر گرفته شده و تا به حال این طرح برای ۶ مددجو در استان عملیاتی شده است.
معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع نیروی برق کردستان به مزایای استفاده از نیروگاههای خورشیدی علاوه بر کسب درآمد برای مشترکین اشاره کرد و افزود: کاهش استفاده از سوختهای فسیلی، کمک به حفظ محیط زیست، صرفه جویی در مصرف انرژی از مزایای احداث و استفاده از نیروگاه های خورشیدی است.
در حال حاضر ۶۷۲ هزار مشترک از خدمات شرکت برق کردستان بهرهمند هستند. ضریب نفوذ برق در شهرها ۱۰۰ درصد بوده و تمام روستاهای بالای ۱۰ خانوار جمعیت به شبکه سراسری برق متصل هستند.