شیراز - ایرنا- در کارزار کرونا در کنار خستگی و فرسوده شده نیروی انسانی در حوزه سلامت و بیمارستان های فارس ، ناکافی بودن تجهیزات پزشکی مورد نیاز و کمبود اکسیژن و دستگاه‌های اکسیژن ساز نیز از دیگر مشکلاتی است که سایه سنگین کرونا بر حوزه سلامت وارد کرده است.

اغلب شهرستان های استان فارس در حال گذر از بحران جدید و مرحله سوم همه گیری کرونا قرار دارد  ، در این برهه افزایش تعداد مبتلایان و شدت بیماری ، خستگی کارکنان سلامت از مهمترین چالش های پیش روی حوزه سلامت در شیراز و دیگر شهرستان های فارس است.

 اکنون چالش‌های این برهه با چالش روزهای نخست همه گیری ویروس که مربوط به مسایل پایه ای مدیریت و کمبود ماسک و مواد ضدعفونی کننده بود، فرق کرده و از بخش هیجانی این مرحله به بخش تامین و تجهیز بیمارستانی از جمله تامین اکسیژن در بیمارستان ها رسیده است.

در عین حال بعد از گذشت ۱۰ ماه از همه گیری ویروس کرونا با وجود مشکلات اقتصادی، تحریم و مسایلی که گریبانگیر مردم و جامعه و حوزه سلامت شده اند، کادر درمان و پرستاری استان فارس همچنان در این راه انجام وظیفه می کنند.

ستاد دانشگاهی مدیریت بیماری کرونا نیز در نشست روز چهارشنبه مسایل و چالش های حوزه سلامت را بررسی کرد ، پایش اکسیژن درمانی در بخش های کووید ۱۹ بیمارستان ها به کمک اعضای تیم های تنفسی، از  محورهای این نشست بود که از سوی رییس دانشگاه مورد بررسی قرار گرفت.

مهرزاد لطفی با خواندن فاتحه برای شهدای مدافع سلامت، برای تمامی کادر بهداشت و درمان درگیر با کرونا آرزوی سلامتی کرد و گفت: در این ایام، بسیاری از پزشکان، پرستاران و کارکنان درگیر با کرونا مورد بی مهری و بی توجهی افرادی که اصول بهداشتی را رعایت نمی کنند، قرار گرفته اند.

وی با این هشدار که خطر ابتلا به کرونا جدی است و همه باید برای رعایت اصول بهداشتی در ایام کرونا تلاش کنند، افزود: مجموعه سلامت فارس برای پوشش صد در صدی درمان و رسیدگی به مبتلایان و مراجعان به بیمارستان ها، از تمامی ظرفیت های موجود، استفاده کرده است.

دکتر لطفی ضمن بررسی آمار نمونه های انجام شده آزمایش کرونا طی روز گذشته تاکنون در فارس؛ به بررسی آمار مبتلایان، موارد مرگ و میر، افراد بستری و بهبودیافته، روند خدمت رسانی به مبتلایان و موارد مشکوک در مراکز درمانی و عملکرد مراکز آزمایشگاهی تشخیصی کروناویروس پرداخت.

آخرین آمار مربوط به کروناویروس در استان فارس نشان می دهد که با جان باختن ۳۷ هم استانی دیگر طی روز گذشته، مجموع آمار جانباختگان این بیماری در استان به هزار و ۸۱۰ نفر رسیده است.

 معاون بهداشت دانشگاه  علوم پزشکی شیراز نیز با اعلام این آمار  ، از انجام بیش از ۴۱۴ هزار مورد تست در آزمایشگاه های تشخیصی مولکولی استان از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون خبر داد و افزود: بر اساس آخرین بررسی ها، از ابتدای شیوع بیماری تاکنون ابتلای ۱۰۹ هزار و ۸۳۶ مورد مثبت به قطعیت رسیده است.

عبدالرسول همتی با اشاره به بستری هزار و ۷۸۱ بیمار مشکوک و یا دارای علامت کروناویروس، افزود: از این تعداد ۲۸۸ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش های ICU مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.

وی در ادامه با آرزوی سلامتی برای تمامی مبتلایان، از بهبودی ۹۳ هزار و ۱۲۷ مبتلا به کروناویروس در فارس خبر داد که از بیمارستان ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.

دکتر همتی با نگاهی به آخرین وضعیت شهرستان های استان، از افزایش وضعیت قرمز شهرستان ها در فارس خبر داد و اعلام کرد: هم اکنون ۲۷ شهرستان در فارس در وضعیت قرمز یا ویژه و ۹ شهرستان نیز در وضعیت هشدار قرار گرفته است.

آخرین وضعیت جانباختگان فارس به تفکیک شهرستان ها

وی  با بیان آخرین وضعیت جانباختگان فارس به تفکیک شهرستان های استان از ابتدای شیوع تاکنون، شیراز را با ۹۱۳ مورد، در صدر این آمار اعلام کرد و ادامه داد: دیگر جانباختگان استان فارس نیز ۱۳۰ مورد مربوط به مرودشت، ۶۳ مورد مربوط به کازرون، ۴۵ مورد مربوط به آباده، ۳۳ مورد مربوط به داراب و  ۳۱ مورد مربوط به لامرد بوده است .

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز خاطر نشان کرد: همچنین  ۲۴ مورد از جانباختگان کرونا مربوط به کوار و همین تعداد مربوط به خرم بید، ۲۳ مورد اقلید، ۲۲ مورد ممسنی، ۱۹ مورد قیروکارزین، ۱۸ مورد سپیدان و همین تعداد زرقان، ۱۷ مورد مربوط به استهبان و همین تعداد مربوط به خرامه، ۱۴ مورد زرین دشت و همین تعداد مربوط به پاسارگاد در استان فارس بوده است.

به گفته وی ، ۱۱ مورد از قربانیان این بیماری در فیروزآباد و همین تعداد در شهرستان های نی ریز و ارسنجان، ۱۰ مورد مربوط به سروستان، ۹ مورد مربوط به رستم، ۷ مورد مربوط به مُهر و همین تعداد مربوط به بیضا، پنج مورد بوانات، ۴ مورد کوه چنار، ۳ مورد فراشبند و سرچهان و بختگان نیز هر کدام یک مورد بوده و مابقی آمار نیز مربوط به دیگر دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی استان است.

معاون بهداشت دانشگاه با بیان اینکه همه در برابر این بیماری مسوول هستیم، و در غیر این صورت روزهای سخت تری پیش رو داریم، ابراز امیدواری کرد تا با رعایت اصول بهداشتی نظیر استفاده از ماسک از خانه تا خانه، پرهیز از حضور در تجمعات، شست و شو و ضدعفونی کردن مرتب دست ها و رعایت فاصله فیزیکی از سوی مردم، بتوانیم خبرهای خوشی در روزهای آینده به هم استانی های عزیز ارایه دهیم.