به گزارش ایرنا، هادی جوهری روز چهارشنبه در دومین نشست منطقهای رویداد ملی «کاک برکت» به منظور بررسی مساله معیشت و ایجاد اشتغال برای کولبران برگزار شد اظهار داشت: بنیاد برکت در سال ۹۹ در مجموع بهرهبرداری از سه هزار و ۶۰۰ طرح اشتغالزایی اجتماعمحور در کردستان در دستور کار دارد که تاکنون یک هزار و ۵۰۰ طرح اجرا شده است.
وی افزود: یک هزار و ۸۰۰ طرح از سه هزار و ۶۰۰ طرح در دستور کار، به کولبران استان کردستان تعلق دارد که تا به امروز ۳۶۱ طرح به بهرهبرداری رسیده و مابقی نیز تا پایان سال جاری به طور کامل عملیاتی میشود.
معاون تامین نهادها و مشارکتهای اقتصادی بنیاد برکت یادآور شد: بنیاد در کنار ایجاد طرح های اشتغالزایی خرد و خانگی، از شرکتها و کارگاههای کوچک نیز حمایت میکند تا بتوانند به نوعی پشتیبان و تکمیلکننده زنجیره ارزشی طرحهای تولیدی باشند.
جوهری در تشریح مدلهای اقتصادی بنیاد برکت در حوزه اشتغالزایی خرد و خانگی گفت: در مدلهای «سحاب» و «آسمان» مجری و تسهیلگر بنیاد برکت طرح اشتغالزایی را با توجه به پتانسیلهای منطقهای تعریف و متقاضی را شناسایی میکنند و سپس اهلیتسنجی و اعتبارسنجی متقاضی صورت گرفته و در صورت تایید، به بانک عامل برای دریافت تسهیلات معرفی میشوند.
وی ادامه داد: پس از ایجاد طرح اشتغالزایی، مجری و تسهیلگر تا سه سال با متقاضی در ارتباط هستند و از او پشتیبانی میکنند تا طرح به مرحله ثبات و سوددهی برسد.
معاونت تامین نهادهها و مشارکتهای اقتصادی بنیاد برکت یادآور شد: بنیاد در قالب مدلهای اقتصادی دیگری از کارگاهها و شرکتهای تولیدی کوچک و متوسط حمایت میکند. یکی از این مدلها، مدل مشارکتمحور است که بنیاد با سرمایهگذاری در یک شرکت تا ۴۹ درصد سهام را در اختیار میگیرد.
جوهری با بیان اینکه بنیاد برکت به هیچ عنوان به دنبال تصدیگری نیست و فقط راهکارهای حمایتی را در دستور کار دارد افزود: این بنیاد در قالب مدل مشارکتمحور موفقیتهای زیادی را در استان کردستان به دست آورده است برای مثال، یکی از شرکتهای مشارکتی بنیاد که البسه پزشکی تولید میکرد، پس از شروع ویروس کرونا خط تولیدش را به سمت لباسهای ایزوله بیمارستانی و گانهای پزشکی تغییر داد.
وی اظهار داشت: محصولات این شرکت تا اقصی نقاط کشور رفته و اخیراا ۱۰۰ هزار دست از این لباسها به وزارت بهداشت تحویل داده شده است.