سنندج - ایرنا - مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان با اشاره به آغاز بیست و هشتمین دوره هفته کتاب و کتابخوانی جمهوری اسلامی، گفت: بدلیل شیوع ویروس کرونا، برنامه‌های پیش‌بینی شده برای این هفته در استان مجازی برگزار می‌شود.

محمد مخدومی شامگاه چهارشنبه در نشست خبری که به صورت مجازی برگزار شد، اظهار داشت: یکی از برنامه‌های این هفته عضویت رایگان در کتابخانه‌های عمومی است و با توجه به محدودیت‌های کرونایی عضویت رایگان به صورت مجازی و از طریق سایت www.samanpl.ir انجام می‌شود.

وی افزود: علاقمندان با مراجعه به سایت سامان و درخواست عضویت پیش ثبت نام در کتابخانه‌های عمومی، فرم اطلاعات لازم را در سامانه وارد کرده و با مناسب شدن شرایط و بازگشایی کتابخانه‌ها می‌توانند با مراجعه به کتابخانه متبوع خود، کارت عضویت را دریافت کنند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان یادآور شد: در حال حاضر و با توجه به وضعیت قرمز استان مطابق دستور ستاد پیشگری از کرونا، کتابخانه‌های عمومی استان تعطیل است و خدمات این نهاد فرهنگی تنها به صورت مجازی ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه تمرکز برنامه‌های هفته کتاب در فضای مجازی است و علاقمندان می‌توانند از این طریق برنامه‌ها را رصد کنند و یا در آن‌ها مشارکت داشته باشند، گفت: برگزاری نشست‌های کتاب‌خوان به صورت مجازی از طریق صفحات اینستاگرام و اسکای‌روم، قصه‌گویی، رونمایی از کتاب، نقد کتاب، جمع‌خوانی و برگزاری نمایشگاه از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی شده است.

مخدومی اضافه کرد: همچنین ویژه برنامه روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در راستای تجلیل از برگزیدگان و فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی روز سه‌شنبه ۲۷ آبان از طریق اسکای روم برگزار می‌شود.   

وی با اشاره به نقش مهم کتاب و کتابخوانی در توسعه فرهنگی، افزود: تمام تلاش متولیان حوزه کتاب نهادینه کردن فرهنگ مطالعه و ارتقای بصیرت و آگاهی در جامعه است و در این راستا از تمام ظرفیت‌ها استفاده می‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان با بیان اینکه سرانه فضای مطالعه در استان ۱.۳ متر مربع به ازای ۱۰۰ نفر است، تاکید کرد: این میزان در مقایسه با میانگین کشوری پایین تر است.

وی زیربنای کتابخانه‌های عمومی در  استان را ۲۱ هزار مربع اعلام کرد و یادآور شد: عملیات ساخت هفت پروژه در شهرستان‌های سنندج، دهگلان و قروه به دلیل نبود اعتبار متوقف است و یا به کُندی پیش می‌رود.

مخدومی اضافه کرد:تعداد منابع موجود در کتابخانه‌های عمومی استان ۸۰۲ هزار نسخه است ‌و در سال‌های اخیر اقدامات بسیار خوبی در خصوص خرید منابع بومی و کُردی انجام شده و کمبودها در این بخش تا حدودی برطرف شده است.

وی از فعالیت ۳۰ باب کتابخانه عمومی مشارکتی در استان خبر داد و اظهار داشت: این کتابخانه‌ها در روستاها با همکاری دهیاری ها و شوراهای اسلامی و در شهرها با همکاری سازمان ها و ادارات  راه اندازی می‌شود و می تواند نقش مهمی در ترویج فرهنگ مطالعه داشته باشند.

در حال حاضر ۵۱ باب کتابخانه عمومی با ۴۲ هزار عضو در استان  کردستان فعال است.