به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی مجمع جهانی صلح اسلامی، شرکت کنندگان در کنفرانس مجازی «آپارتاید علمی؛ صلح، عدالت، امنیت و سلامت جهانی» که همزمان با «روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه» برگزار شد، اعلام کردند: یکی از مهمترین ابعاد عدالت و شاید پیش نیاز آن برای صلح و توسعه در جهان امروز، «عدالت علمی» است که نه تنها با محدودیت و آسیب ساختاری روبروست بلکه مظاهر نوینی از «آپارتاید علمی و فناوری» است که امروزه جهان با آن مواجه شده است.
این بیانیه تاکید کرد: صلح، توسعه همهجانبه و برقراری عدالت، آرزو و مطالبۀ همه ملت هاست که لازمۀ کمال زندگی فردی و اجتماعی انسان ها و پیش نیاز نیل به سعادت حقیقی بشریت است.
شرکت کنندگان در این کنفرانس مجازی با بیان اینکه امکان رسیدن به صلح واقعی و توسعه همهجانبه، بدون توجه به عدالت میسر نمی شود، خاطرنشان کردند: افکار عمومی در جهان، صلح و عدالت را به عنوان یک نسخه نجاتبخش و راه رسیدن به توسعه همهجانبه، از رهبران، روسای کشورهای جهان و سازمان های جهانی به صورت جدی مطالبه کنند.
در این بیانیه آمده است: عدالت علمی متضمن خودداری از ایجاد محدودیت برای توسعه دانش و علوم بشری از یک سو و لزوم التزام عملی بازیگران و نهادهای بینالمللی به توسعه و تسهیل همکاریهای علمی و فناوری است که در پرتو آن، ضمن قرار گرفتن علم و فناوری در خدمت بشریت، دستیابی به لوازم تعالی و کمال انسانی میسر شود.
شرکت کنندگان در کنفرانس مجازی «آپارتاید علمی؛ صلح، عدالت، امنیت و سلامت جهانی» با بیان اینکه محدودیت و تحریم علمی و فناوری، از جمله اقدامات نظام سلطه علیه صلح و عدالت در جهان است، تاکید کردند: باتوجه به شرایط ناشی از بیماری کرونا و گسترش سریع و جهانی آن، رفع تحریم های علمی و همکاری علمی در جهان بیش از پیش ضروری است.
در این بیانیه آمده است: انتظار داریم همه نخبگان، آزادیخواهان، آزاداندیشان، سازمان های مردمنهاد و مراکز علمی و دانشگاهی ضمن ارائه نظرات سازنده در مقابله با آپارتاید علمی صورت گرفته در جهان، تمام تلاش خود را برای رفع هرگونه تبعیض و نابرابری از جمله آپارتاید علمی مبذول کنند.
شرکت کنندگان در کنفرانس مجازی «آپارتاید علمی؛ صلح، عدالت، امنیت و سلامت جهانی» خاطرنشان کردند: انتظار می رود در شرایط کنونی که همه انسان ها در جهان درگیر شیوع ویروس کرونا هستند و بشر دچار آلام بی شماری است، بهره مندی از دانش و خدمات پزشکی بدون محدودیت و اولویت دراختیار همگان قرار گیرد و بهره مندی از آن عمومی شود.
امضاکنندگان این بیانیه نگرانی خود را از آپارتاید علمی و تبعیض های صورت گرفته از جانب قدرت های بزرگ به ویژه در رابطه با کشورهای جهان سوم، ابراز داشته و ضمن تأکید بر عدالت علمی، هر گونه تبعیض علمی را موجب عداوت میان انسانها و تهدیدی جدی برای صلح میان ملت ها عنوان کردند.