به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگی ایرنا محسن حاجی زین العابدینی در گفتوگو با ستاد خبری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، با بیان اینکه، با کتابِ خوب است که انسان رشد میکند و برای حرکت آماده میشود، گفت: کتابخوانی، از مهمترین فعالیتهای فرهنگی و ماندگار عصر حاضر است که به سبب حضور رقبای قدرتمندی مانند رایانه، تبلت، تلویزیون و... با کم اقبالی مواجه شده است.
مطالعه و اطلاعات، عامل مهم توسعه و ایجاد فرهنگ محسوب میشوند. برای دستیابی به توسعه پایدار و رشد همه جانبه، راهی جز گسترش مطالعه و توجه به کتاب نیست. به همین دلیل، ضرورت دارد برنامه های اندیشهمدار و دقیقی در کشور پیش بینی شود که بتواند به توسعه کتابخوانی کمک کند.
وی افزود: یکی از این برنامه ها فعالیت های مناسبتی مانند هفته کتاب است که به نظر می رسد لازم باشد سازمان ها و نهادهای مرتبط با کتاب و کتابخوانی و سایر دست اندرکاران چنین رویدادهایی، سعی کنند علاوه بر ارائه خدمات به افراد عادی و تحت دامنه خدمترسانی خود، با فراهم کردن شرایط فیزیکی و تسهیلات مناسب به مردم شهری و روستاییان در ترویج کتابخوانی بکوشند و این خدمات را از طریق گروههای ترویج کتاب، کتابخانههای سیار و دیگر تسهیلات، به نقاط دوردست و کمجمعیت گسترش دهند.
وی پیرامون برنامههای شبکه مروجان کتابخوانی در هفته کتاب، با بیان اینکه کتاب و مطالعه در زمره شاخصهای مهم توسعه پایدار یک سرزمین به شمار میآیند، گفت: کشور ایران با قدمت و سابقه دیرینه تاریخی و فرهنگی خود، برای توسعه همه جانبه، نیازمند نگاه جدی به امر مطالعه و ترویج کتابخوانی است.
بر همین اساس یکی از برنامه های شبکه مروجان کتابخوانی کشور در هفته کتاب که با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری تعدادی از سازمانها و نهادهای عمومی، دولتی و خصوصی برگزار خواهد شد، هفتمین دوره جشنواره تقدیر از مروجان کشور است.
حاجی زین العابدینی تصریح کرد: این جشنواره با رویکرد توجه به فضای مجازی برگزار می شود که در آن افراد، گروهها، تشکلهای مردمی و نهادهای غیردولتی دارای فعالیتهای مؤثر و نوآورانه در زمینه ترویج کتابخوانی انتخاب و معرفی می شوند.
بنابه گفته وی برگزاری کارگاه با موضوع ترویج کتابخوانی در فضای مجازی، معرفی و گفت و گو با مروجان فعال و برگزیده در جشنواره های گذشته، معرفی و گفت و گو با مروجان فعال در دوران کرونا، رونمایی از سایت مروجان، معرفی برخی از فهرست های کتاب خوب برای گروه های سنی مختلف، لایو اینستاگرام پیرامون اهمیت جایگاه کتاب و آسیب شناسی ترویج کتابخوانی و مشاوره رایگان به مروجان کتابخوانی از دیگر فعالیتهای شبکه مروجان کتابخوانی به مناسبت هفته کتاب است.
هفته کتاب در یک نگاه
در سال ۱۳۷۲ خورشیدی ۲۴ آبان به عنوان روز کتاب و کتابخوانی تعیین شد. در سالهای گذشته هفته پایانی آبان ماه، هفته کتاب نامگذاری شده است.
نخستین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در روزهای چهارم تا دهم دی ماه سال ۱۳۷۲ با پیام رهبر فرزانه انقلاب اسلامی برگزار شد.
در هفته کتاب، در مدارس، مساجد، دانشگاهها، و استانهای کشور نمایشگاهها و جشنهای کتاب و سخنرانی در موضوع چاپ و نشرِ کتاب برگزار میشود.
بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار دانایی؛ مانایی ۲۴ آبان ماه تا ۳۰ آبان ماه برگزار میشود.