ایرج شریفی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: خرمای پیارم به علت خشک و قابل نگهداری بودن به مدت طولانی، طرفداران زیادی در بازارهای داخلی و خارجی دارد و مرغوبترین خرمای جهان است.
وی ادامه داد: هرسال حدود ۱۰ هزار تن خرمای پیارم از ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار از نخلستانهای حاجیآباد برداشت میشود که بیش از نیمی از آن (معادل ۶ هزار تن) به کشورهای حاشیه خلیج فارس، کشورهای اروپایی و آسیای مرکزی صادرمیشود.
بنا به اظهار وی این خرمای مشتری پسند بیشتر از طریق اینترنتی به فروش میرسد که این امر موجب شده تا بازرگانان و تاجران ایرانی بتوانند این محصول را مستقیم از تولید کننده، تهیه و با قیمت بسیار مناسبتری به فروش برسانند.
خرمای پیارم عمده در استان هرمزگان تولید شده و به علت بازار پسندی بسیار خوبی که دارد، اغلب به کشورهای خارجی صادر میشود. این نمونه از خرما به دلیل جذب بازارهای داخلی و خارجی، بهعنوان یکی از خرماهای صادراتی بشمار میرود.
خرمای پیارم یکی از خوشمزهترین خرماهای نیمه خشک دنیا و به لحاظ ارزشی گرانترین خرمای روز ایران است که دلیل این گران بودن کشت کم و خواص فوق العاده این محصول میباشد، از از سال ۱۳۷۰ فروش عمده خرما پیارم حاجی آباد رونق قابل توجهی در سراسر دنیا گرفت و این محصول به صورت فلهای و بسته بندی شده به بازار عرضه میشد.
طرح ثبت ملی خرمای پیارم حاجی آباد به عنوان مرغوبترین خرمای صادراتی کشور و میراث ملی این منطقه درسال ۹۵ در فهرست آثار طبیعی- ملی ایران به ثبت رسید، بعد از ثبت ملی خرمای پیارم در شهریورماه سال ۹۵، اقدامهای لازم جهت ثبت جهانی شدن این محصول ارزشمند نیز از همان سال آغازشد.