مراد خادم روز شنبه در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: از اواخر مهر و اوایل آبان امسال عشایر از مناطق ییلاقی به سمت مناطق قشلاقی کوچ کردند و اکنون با استقرار آنها در مناطق قشلاقی نگرانی بابت سیل و نامناسب بودن راهها در مسیر کوچ وجود ندارد.
وی اظهار داشت: مناطق جنوبی استان سمنان جزو مناطق قشلاقی و مناطق شمالی استان جزو مناطق ییلاقی عشایر استان سمنان به شمار میرود.
وی ادامه داد: مناطق قشلاقی استان سمنان با کمبود آب مواجه نیست و طرحهای آبرسانی در مسیر کوچ و منطقه استقرار عشایر اجرا شده است.
خادم اضافه کرد: ۲۰ تا ۲۵ درصد عشایر در مناطق قشلاقی استان را عشایر مهمان از استانهای دیگر مانند تهران تشکیل میدهد.
خادم تصریح کرد: عشایر مهمان از استانهای مختلف برای گذراندن فصل سرما به مناطق قشلاقی استان سمنان کوچ میکنند.
وی یادآور شد: ۷۵ درصد عشایر استان از مناطق ییلاقی به مناطق قشلاقی در داخل استان کوچ میکنند و بقیه عشایر به مناطق قشلاقی خارج از استان کوچ میکنند.
مدیرکل امور عشایری استان سمنان تصریح کرد: برخی عشایر استان سمنان که برای گذراندن فصل سرما از استان خارج میشوند بیشتر به مناطق قشلاقی در استانهای گرمسیری مانند خراسان جنوبی کوچ میکنند.
عشایر استان سمنان متشکل از سه هزار و ۱۸۱ خانوار و بیش از ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، شامل ۷۴ طایفه، ۱.۰۷ درصد از جمعیت عشایری کشور را شامل میشوند، این عشایر که هشت و ۲ دهم درصد جمعیت استان سمنان را تشکیل میدهند، بیش از یک میلیون و ۷۴ هزار رأس دام سبک و چهار هزار و ۷۰۰ رأس دام سنگین دارند و سالانه ۹ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز به ارزش بیش از سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تولید میکنند.
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۲
سمنان- ایرنا- مدیرکل امور عشایری استان سمنان گفت: عشایر استان در مناطق قشلاقی مستقر شدند و نگرانی بابت ایجاد مشکل برای آنان از طریق بارشها وجود ندارد.