رحمت علیزاده جیرکل روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود که این نهال ها به صورت رایگان در اختیار مردم و نهادهایی قرار می گیرد که در طرح زراعت چوب مشارکت دارند.
وی گفت که برای اجرای طرح زراعت چوب در مازندران نیاز به کاشت حدود ۶ میلیون اصله نهال است که باید توسط بخش خصوصی ، ارگان های نظامی و انتظامی ، جهاد کشاورزی ، منابع طبیعی و آبخیزداری در مناطق جلگه ای و جنگلی کشت شود.
این مسئول گفت که یک میلیون اصله از نهال ها طبق قرار دادی که بسته شد امسال تولید و آماده توزیع می شود و یک میلیون بقیه هم برای سال آینده خواهد بود.
وی همچنین از تلاش برای متقاعد کردن روستاییان جهت فعال شدن در زراعت چوب خبر داد و افزود که برای نخستین قرار شد نهال گونه هایی مانند نهال زرشک ، ولیک و گردو نیز به صورت رایگان در اختیار روستاییان قرار گیرد.
علیزاده جیرکل زمان توزیع نهال برای گسترش زراعت چوب را اسفند ماه امسال اعلام کرد.
وی سهم منابع طبیعی غرب مازندران در اجرای طرح زراعت چوب را حدود ۱۰۰ هکتار اعلام کرد و گفت که تاکنون حدود ۴۰۰ هکتار اراضی مستثنیات اشخاص در نقاط روستایی مرزن آباد چالوس و حدود ۳۰۰ هکتار اراضی ملی که قابلیت اجرای این طرح را دارند ، شناسایی شده است.
معاون منابع طبیعی منطقه نوشهر افزود : بیشترین تلاش مسئولان این منطقه برای رونق بخشی به طرح زراعت چوب تمرکز روی قطعات ۱۰ هکتاری است که حدود ۹۵۳ قطعه وجود دارد .
وی مساحت این عرصه را حدود ۸۰ هزار هکتار اعلام کرد و گفت : از سال ۱۳۵۲ این اراضی با هدف تامین چوب صنایع چوبی و کاغذ برای کاشت درختان سریع الرشد و همچنین کشت درختان مرکبات ، کیوی و برنج واگذار شد ولی انجام کار به مدت حدود نیم قرن مورد غفلت قرار گرفت تا این که اکنون احیای آن ها در دستور کار قرار گرفت.
مازندران دارای دو اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری یکی غرب مازندران به مرکزیت نوشهر و دیگری به مرکزیت ساری است. اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران –نوشهربیش از ۳۰۰ هزار هکتار جنگل را در غرب مازندران تحت پوشش دارد .
برابر قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در اجرای طرح زراعت چوب تعهد دارد با بهرهگیری از توان بخش خصوصی تا پایان این برنامه حدود ۷۵ هزار هکتار از اراضی جنگلی و جلگه ای در کشور را با کشت گونه های "صنوبر" و "اوکالیپتوس "نهال کاری کند.
همسو با اجرای قانون پنج ساله ششم توسعه و نیز طرح توقف بهره برداری از جنگل های شمال ، دولت مکلف شد تا به منظور اشتغالزایی ، تامین چوب صنایع چوبی و حفظ جنگل ها، طرح زراعت چوب را اجرا کند و بر این اساس سهم استان مازندران برابر دستورالعمل اجرای طرح چهار هزار و ۵۰۰ هکتار است که از این میزان ، حدود ۱۰۰ هکتار آن باید در غرب مازندران اجرا شود.