باکو – ایرنا – "مولود چاوش اوغلو" وزیر امور خارجه ترکیه روز پنج شنبه در ارتباط با مناقشه جمهوری آذربایجان با ارمنستان بر سر قره باغ گفت: از حل سیاسی مناقشات موجود در منطقه حمایت می کنیم .

به گزارش ایرنا، وی روز پنجشنبه در یک نشست خبری در باکو گفت: بسیاری از مناقشات راکد در منطقه بروز کرده و مناقشه قره باغ  نیز یکی از آنها است که انشالله حل می شود .

  وزیر امور خارجه ترکیه با اشاره به این که در منطقه از جمله در گرجستان، اوکراین، سوریه، عراق و لیبی این قبیل مناقشات همچنان وجود دارد، گفت: ترکیه از حل  سیاسی این مناقشات حمایت می کند .

چاووش اوغلو همچنین با اشاره به این که آنکارا همچنین خواستار یک  رویکرد عادلانه در دریای مدیترانه است، گفت: ما در باره برگزاری یک کنفرانس مربوط به مسایل دریای مدیترانه پیشنهادی را ارایه  کردیم و ترکیه اقدامات لازم برای حل و فصل مناقشات موجود در منطقه را ادامه خواهد داد .

  وی در بخشی از سخنان خود در باره ایجاد کوریدور جدید برای برقراری ارتباط زمینی میان جمهوری آذربایجان و نخجوان که در بیانیه سه جانبه روسای جمهوری آذربایجان، روسیه و نخست وزیر ارمنستان در باره برقراری صلح و اتش بس در قره باغ پیشبینی شده است، گفت: از این کوریدور در وهله اول جمهوری آذربایجان، ترکیه و دیگر کشورهای منطقه بهرمند خواهند شد.

چاووش اوغلو همچنین در باره تاسیس مرکز نظارت بر آتش بس در قره باغ که یکی از مفاد بیانیه سه جانبه یاد شده می باشد، گفت: "فردا (جمعه) هیاتی از روسیه به ترکیه سفر می کند و مذاکراتی در باره فعالیت آتی این مرکز  انجام خواهد گرفت".   

به گفته وی، ترکیه و روسیه از اختیارات یکسان در مرکز نظارت بر آتش بس در قره باغ برخوردار خواهند بود .

 طبق شرایط  بیانیه سه جانیه روسای جمهوری آذربایجان، روسیه و نخست وزیر ارمنستان نیروهای حافظ صلح روسیه با هدف تامین آتش بس و صلح در قره باغ در این  منطقه مستقر شدند و علاوه بر آن قرار است یک مرکز نظارت بر چگونگی رعایت آتش بس در این منطقه نیز تاسیس شود که مذاکرات در این زمینه میان ترکیه و روسیه ادامه دارد .

وی در پاسخ به سوالی در باره اعزام نیروی نظامی ترکیه به جمهوری آذربایجان گفت که طبق قانون اساسی ترکیه اعزام نیرو به خارج از کشور باید از سوی پارلمان تصویب شود و اگر چنین مساله ای پیش آید، اطمینان دارم پارلمان ترکیه از آن بطور کامل استقبال خواهد کرد.

چاووش اوغلو همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشار به این که گروه میانجی مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا ویژه حل مناقشه قره باغ باید از این به بعد از رویدادهای در منطقه نتیجه بگیرد، گفت: با وجود این که فرانسه یکی از روسای گروه میانجی مینسک است و باید در حل مناقشه بی طرف باشد، موضع جانبدارانه اتخاذ کرده و از ارمنستان حمایت می کند و حتی ترکیه را نیز متهم می کند.