بهروز تقینژاد روز پنجشنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش میاندوآب با اشاره به تمهیدات این اداره برای آموزش و تحصیل دانشآموزان در ایام کرونایی، اظهار داشت: همچنین ۳۸۸ مدرسه به شبکه شاد وصل بوده و ۹۹ درصد معلمان نیز با حضور در این شبکه آموزش ارایه میدهند.
وی افزود: حدود هشت هزار دانشآموز نیز در بخش باروق و به صورت پراکنده در بخش مرکزی میاندآب به دلیل عدم دسترسی به اینترنت با استفاده از بستههای آموزشی و سیدی در قالب درسنامه که توسط معلمان به دست آنان میرسد، سال تحصیلی امسال را میگذرانند.
مدیر آموزش و پرورش میاندوآب گفت: در کنار این اقدامات توسط خیران فرهنگی ۲۷ دستگاه تبلت به ارزش ۵۲۰ میلیون ریال برای برخورداری دانشآموزان کم بضاعت از تحصیل در بستر فضای مجازی اهدا شدهاست.
تقینژاد با اشاره به اینکه با همچنین برای ۳۰ مدرسه نیز دستگاه ضدعفونی کننده اتوماتیک و یا الکل و ماسک از سوی خیران اهدا شدهاست، ادامه داد: شیوع کرونا که در دنیا آموزش ۱.۵ میلیارد دانش آموز را مختل کرده، رسالت خطیری در پیش روی آموزش و پرورش گذاشته که با زیست بوم جدید و مشکلات نوظهور خود را وفق دهد تا مشکلی در روند آموزش پیش نیاید.
وی اضافه کرد: در این مدت برای اینکه آموزش مختل نشود برنامههای اساسی شامل تهیه اطلس آموزشی و جغرافیایی در مدارس طبق اسناد بالادستی اجرا میشود.
وی با بیان اینکه دانشآموزان میاندوآبی بااستعداد و موفقیتهای بزرگی در عرصه علم و دانش کسب کردهاند، گفت: امسال ۵۵ دانش آموز در این شهرستان در آزمون سراسری کنکور در رشتههای پزشکی و پیراپزشکی پذیرش شدند که در ۲ سال گذشته کسب این موفقیت ها زبانزد بوده و میاندوآب از این حیث رتبه اول استانی را بعد از ارومیه به خود اختصاص داده است.
فرماندار میاندوآب نیز در این جلسه با بیان اینکه در بحث کرونا دنیا درگیر است، گفت: به علت شیوع کرونا هر روز با سبکهای جدید زندگی آشنا میشویم که پیش از آن برایمان جایگاهی نداشت به طوری که استفاده رایج از ماسک یا الکل به ذهن کسی نمیافتاد، ولی اکنون به سبد خرید خانوارها اضافه شده است.
حسام شیرازهمحبت افزود: با رایج شدن شیوههای نوین زندگی برخی پدیدههای نوظهور مثل تدریس در شبکه شاد مرسوم شده و شاید بیشتر دبیران تا آخر وقت با حضور در این بستر به ارایه آموزش مشغول هستند که از این باب قدردان زحمات آنان هستیم.
وی با بیان اینکه معلمان در برخی مدارس روستایی که دانشآموزان به شبکه شاد دسترسی ندارند، برای تدریس حضور مییابند، گفت: این دسته از معلمان با اینکه هر لحظه کرونا سلامتیشان را تهدید میکند اما به واسطه وجدان کاری که دارند، آموزش را در اولویت قرار میدهند و از این نظر هم به تلاش و زحمتهای آنان را ارج مینهیم.
فرماندار میاندوآب در ادامه با اشاره به آسیبشناسی استفاده از فضای مجازی اظهار داشت: تا قبل از شیوع کرونا همراه داشتن تلفن همراه در مدارس تحت هر شرایطی برای دانشآموزان ممنوع بود ولی از امسال همراه داشتن آن تاکید میشود که در کنار آن باید کنترل و تقویت سواد رسانهای مد نظر قرار گیرد.
شیرازه محبت افزود: باید نحوه استفاده از فضای مجازی به دانشآموزان آموزش داده شود چرا که حضور در این فضا غیرقابل کنترل و سیاه است و شاید برخی استفاده از این فضا را در تقویت سواد رسانهای موثر بدانند اما برخلاف باور عمومی، فضای مجازی حتی قدرت تفکر را از انسان گرفته است.
وی با اشاره به اینکه کنترل و مدیریت دانشآموزان در این فضا توسط مربیان پرورشی سخت است، بیان کرد: همچنین در فضای مجازی باید به الگوها و رفتار سازی جدید نیز توجه شود، به طور مثال در بحث راهنمایی و رانندگی بدون اینکه در رانندگی فرهنگ سازی شود تعداد وسایل نقلیه افزایش یافته که آن هم به افزایش تصادفها و مرگ و میر های ناشی از آن منجر شدهاست.
وی افزود: باید در استفاده از گوشی نیز نحوه مدیریت آن مورد توجه قرار گیرد، زیرا نگرش کودکان و نوجوانان به گوشی به عنوان یک وسیله تفریح و سرگرمی است که در آینده، تبعات جبرانناپذیری برای این قشر بوجود میآورد.
فرماندار میاندوآب با بیان اینکه باید در این قضیه همچنین به فرهنگ و الگوهای بومی هم توجه شود، اظهار داشت: با اینکه این مسوولیت ها بر عهده آموزش و پرورش است ولی سختی شرایط را درک میکنیم و از این باب قدردان زحمات دبیران و مجموعه آموزش و پرورش هستیم.
وی با قدردانی از خودداری آموزش و پرورش میاندوآب از هرگونه سیاست ورزی و حاشیه پردازی گفت: یکی از مسایلی که همیشه مشکل ایجاد میکند غلبه حاشیه بر متن است و برخی درصدد هوچی گری برای دور کردن از اهداف اصلی هستند و از اینرو هر چقدر در توان داریم باید رویه پرهیز از سیاسی گری را در پیش داشته باشیم.
شیرازه محبت با بیان اینکه فرهنگیان جزو قشر مرجع و تاثیرگذار در جامعه هستند، گفت: پذیرش ۵۵ دانشآموز در رشتههای پزشکی از میاندوآب قابل تحسین و نشان از پتانسیل علمی شهرستان است و موفقیت سرمایههای انسانی در هر برهه و قشری نوید بخش آیندهای درخشان است که حداقل بازگشت ۲۰ نفر از این تعداد به جمع کادر درمانی شهرستان تحول بزرگی ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه اکنون در بیمارستانهای میاندوآب در تمام رشتههای پزشکی متخصص وجود دارد، اضافه کرد: همچنین در بحث کرونا آزمایشگاه تشخیص این بیماری به مرکزیت میاندوآب با پوشش قرار دادن شهرهای جنوب آذربایجان غربی طی روزهای آتی با تعبیه ۲ دستگاه سیتیاسکن راهاندازی میشود که در این زمینه نمونههای تشخیص تست کرونا از شهرهای جنوبی استان به میاندوآب ارسال و در کوتاهترین زمان نیز به آنها پاسخ داده خواهد شد.
در ادامه این جلسه وضعیت خط اینترنت در مناطق روستایی فاقد این تکنولوژی جهت دسترسی دانشآموزان برای شبکه شاد، اجرای طرح یاریگران زندگی به همت معاونت پرورشی آموزش و پرورش میاندوآب بررسی شد.