مهاباد- ایرنا- جمع‌آوری ۲۰۰ متر تور ماهیگیری غیرمجاز در زرینه‌رود، دستگیری متخلفان زنده‌گیری سهره طلایی، پایش و نمونه‌برداری صنایع آب و پایش مشترک زیستگاه‌های پرندگان آبزی برای پیشگیری از آنفلوآنزا در میاندوآب از جمله اخبار کوتاه میاندوآب طی هفته گذشته است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست میاندوآب روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در جریان گشت و کنترل مستمر نیروهای یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان در سواحل رودخانه زرینه‌رود، ۲ رشته تور غیرمجاز صید ماهی به طول ۲۰۰ متر کشف و جمع آوری شد.

علیرضا بقالی با بیان اینکه در این رابطه ۲ نفر متخلف شناسایی و دستگیر شدند، افزود: تورهای پهن شده به همراه آلات و ادوات صیادی قبل از هرگونه صید جمع‌آوری و ضبط شد.

وی بیان کرد: همچنین ۲ نفر متخلف که در داخل نیزارها و پوشش درختی حاشیه سواحل زرینه‌رود با پهن کردن تور اقدام به زنده گیری سهره طلایی می‌کردند، نیز دستگیر شدند.

وی افزود: این افراد با شگرد خاصی با استتار در محل اقدام به صید سهره می‌کردند که با تلاش نیروهای یگان حفاظت این شهرستان شناسایی و دستگیر شدند.

بقالی بیان کرد: از متهمان سه بال سهره طلایی، ۲ عدد قفس و یک رشته تور زنده‌گیری پرنده کشف و ضبط و پرونده این تخلف به مراجع قضایی شهرستان ارجاع شد.

وی از پایش مشترک زیستگاه‌های پرندگان آبزی برای پیشگیری از آنفلوآنزا در این شهرستان خبر داد و گفت: زیستگاه‌های پرندگان مهاجر در این شهرستان برای پیشگیری از شیوع این بیماری به‌صورت مداوم پایش می‌شود.

وی افزود: این پایش‌ها در قالب گشت‌های مستمر مأموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان و همچنین پایش‌های مشترک با کارشناسان شبکه بهداشت و درمان انجام می‌شود.

رییس اداره محیط زیست میاندوآب بیان کرد: با توجه به قرارگرفتن در فصل آغاز مهاجرت پرندگان از مناطق سیبری و کشورهای شمال ایران به زیستگاه‌های آبی و تالاب‌های شهرستان جهت زمستان‌گذرانی و یا کریدور مسیر پرواز این پرندگان به نقاط جنوبی‌تر، احتمال وجود بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان وجود دارد.

بقالی هدف از این پایش‌ها را مشاهده پرندگان و بررسی هرگونه رفتار مشکوک و تلفات احتمالی در میان آنها جهت پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان عنوان کرد.

وی اضافه کرد: مناطق آبی حاشیه پارک ملی دریاچه ارومیه، تالاب نوروزلو، سواحل رودخانه‌ها، آب بندهای کوچک و بزرگ موجود در این شهرستان مستعد فرود پرندگان مهاجر از جمله انواع اردک‌سانان و غازسانان است.

بقالی افزود: در سال جاری خوشبختانه تاکنون موارد مشکوک و یا ابتلا به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در میان گونه‌های وحشی پرندگان در این شهرستان گزارش و ثبت نشده است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست میاندوآب پایش و نمونه‌برداری صنایع آب‌بر این شهرستان را از دیگر برنامه‌های اولویت‌دار برشمرد و گفت: کارشناسان پایش این اداره با حضور در برخی از صنایع شهرستان ضمن انجام پایش واحد، از پساب خروجی نمونه‌برداری به‌عمل آوردند.

وی افزود: صنایع مورد بازدید در این پایش‌ها با توجه به فصل ویژه فعالیت بعضی از صنایع، شامل تعدادی واحد لبنی، غذایی و کارخانه قند این شهرستان است.

بقالی گفت: نمونه‌های تهیه شده جهت آنالیز به آزمایشگاه اداره کل حفاظت محیط زیست استان ارسال شد.

میاندوآب‌ با بیش از ۲۷۷ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان‌غربی واقع است.