به گزارش روز جمعه ایرنا از مسکو «میخائیل موراشکو» وزیر بهداشت روسیه با بیان اینکه تولیدکنندگان در حال تولید انبوه اسپوتنیک وی هستند، اظهار داشت این واکسن در حال ورود به بازار و توزیع در سایر مناطق روسیه است.
بر اساس آزمایشات انجام شده اسپوتنیک وی روی بیش از ۱۶ هزار داوطلب، اثربخشی و کارایی آن ۹۲ درصد اعلام شده است.
مقامات بهداشتی روسیه این واکسن را روشی موثر برای جلوگیری از شیوع کویید - ۱۹ می دانند. الکساندر گینتسبورگ مدیر مرکز گامالیا به عنوان سازنده این واکسن، گفت که واکسیناسیون گسترده می تواند طی هفته های آینده آغاز شود.
الکساندر گینتسبورگ، رئیس مرکز گامالیا، هم در گفت و گو با شیکه تلویزیونی راشا تودی در مقایسه واکسن روسی و واکسن آمریکایی پی فایزر گفت: واکسن کرونای آمریکایی، باید در دمای پایین تر نگهداری شود و همین مسئله امکان حمل و نقل آن را دشوارتر می کند. پیشتر کارشناسان بلومبرگ هم نظر مشابهی در خصوص واکسن پی فایزر ارائه کرده بودند.
به گفته گینتسبورگ دمای لازم برای نگهداری واکسن پی فایزر بین ۷۵تا ۸۰ درجه زیر صفر است در حالی که دمای لازم نگهداری واکسن اسپوتنیک وی منفی ۱۸ درجه است.
وی همچنین تاکید کرد واکسن روسی کرونا مطمئن عمل کرده و برای مدت طولانی در بدن ایمنی ایجاد می کند.
واکسن پی فایزر با همکاری مشترک دو شرکت آمریکایی آلمانی تهیه شده است.
شرکت فایزر اعلام کرده که واکسن کرونای تولیدی این شرکت تأثیرگذاری بیش از ٩٠ درصد در پیشگیری از کرونا به همراه داشته و این نتیجه بیشتر از حد انتظار بوده است. فایزر یکی از مهمترین شرکتهای داروسازی دنیاست.