به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر "محمود نیلی احمدآبادی" رئیس دانشگاه تهران در پیامی به مناسبت درگذشت استاد فرهیخته و نواندیش دانشگاه تهران مرحوم دکتر داود فیرحی، تصریح کرد: درگذشت آن مرحوم برای دانشگاهیان و متفکران حوزه علوم انسانی بسیار اسف بار و ناباورانه بود. هر چند میراث علمی او در قالب دهها کتاب و مقاله همچنان میتواند راهگشای مسیر تفکر دانشجویان علوم سیاسی خاصه در حوزه اندیشه سیاسی اسلام و ایران و مسئله دین و دولت باشد.
در این پیام آمده است: اما هزاران دریغ و افسوس که ما این استاد متفکر، خلاق، نواندیش و متخلق به اخلاق الهی را خیلی زود و در اوج پختگی علمی از دست دادهایم. امید داشتیم سالهای سال از ثمرات باغ تفکرات خلاقانه و انتقادی او در موضوع بسیار مهم و مورد نیاز امروز ایران اسلامی و جهان اسلام، یعنی مسئله دین و دولت بیش از پیش بهره ببریم.
دکتر نیلی به نمایندگی از دانشگاه تهران این ثلمه و ضایعه دردناک را به خانواده داغدار آن مرحوم و به همه دانشگاهیان و متفکران و پژوهشگران حوزه علوم سیاسی تسلیت گفت.
مرحوم فیرحی با تحجر و کج اندیشی دینی مبارزه کرد
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در پیام تسلیتی به مناسبت درگذشت حجت الاسلام و المسلمین فیرحی تصریح کرد: درگذشت خسارت بار و جبران ناپذیر عالم وارسته، اندیشمند و پژوهشگر توانا، استاد برجسته حوزه و دانشگاه، حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر فیرحی موجب تآسف و تآثر فراوان گردید.
مجید انصاری افزود: او با دانش وسیع و درک عمیق از حقیقت و جوهره دین و نقش آن در زندگی سیاسی و اجتماعی انسان با تآلیف دهها کتاب و مقاله و تدریس معارف ناب اسلامی، خدمات بس ارزندهای به ساحت علم و دین ارزانی داشت و با الهام از مکتب فکری و سیاسی امام خمینی (س) با تحجر و کج اندیشی دینی مبارزه کرد.
وی ادامه داد: زمانه ما سخت نیازمند چنین عالمان متعهد و بصیر است. مصیبت فقدان آن عزیز سعید را به خانواده و بستگان معزز، دوستان، شاگردان، جامعه علمی و پژوهشی کشور تسلیت می گویم و از خداوند منان برای آن مرحوم علو درجات و برای مصیبت دیدگان صبر و اجر جزیل مسئلت دارم.
به گزارش ایرنا، دکتر فیرحی استاد دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران و پژوهشگر، بیست و یکم آبان بر اثر ابتلا به کرونا در ۵۶ سالگی در بیمارستان لاله تهران درگذشت.
وی علوم دینی را تا پایان مقدمات در مدرسه علمیه زنجان گذراند و سپس سطح و خارج فقه و اصول را از سال ۱۳۶۶ تا ۱۳۸۰ در حوزه علمیه قم آموخت.
فیرحی همزمان از سال ۱۳۶۶ در دانشگاه تهران در رشته کارشناسی علوم سیاسی قبول شد و این رشته را تا مقطع دکتری علوم سیاسی با گرایش اندیشه سیاسی از همین دانشگاه ادامه داد و رساله دکتری خود را با عنوان «دانش، قدرت و مشروعیت در اسلام» در سال ۷۸ اخذ کرد.
مرحوم فیرحی که از وی به عنوان «اندیشمند نوگرا» یاد می شد، عضو شورای مرکزی مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم بود.
پیکر مرحوم فیرحی روز پنجشنبه در قم تشییع و به خاک سپرده شد.