به گزارش ایرنا، سرلشکر «عبدالامیر الشمری» جانشین فرمانده ستاد عملیات مشترک عراق امروز در سخنانی گفت: تاکنون برای انجام رزمایش نظامی با طرف سعودی توافق نکرده ایم.
وی درباره گشودن شدن گذرگاه مرزی «عرعر» بین عراق و عربستان گفت: ما همه اقدامات امنیتی برای گشودن این گذرگاه را انجام داده ایم.
پیش از این، گذرگاه عرعر فقط برای اعزام زائران عراقی به مناسک حج استفاده می شد اما دولت «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق اخیرا با عربستان برای گشودن آن برای تجارت و بازرگانی توافق کرد.
محافل سیاسی، امنیتی و اقتصادی عراق از بیش از دو هفته پیش تاکنون درحال هشدار درباره سرمایه گذاری عربستان در عراق بویژه در جنوب و مرکز این کشور هستند و با توجه به سابقه بد رفتار عربستان با عراق در سالهای بعد از سرنگونی صدام و ارسال هزاران تروریست به این کشور، درباره پیامدهای امنیتی و اقتصادی و سیاسی منفی آن برای عراق هشدار می دهد.
سرلشکر «عبدالامیر الشمری» جانشین فرمانده ستاد عملیات مشترک عراق در بخش دیگری از سخنان خود گفت: همکاری امنیتی با مصر و اردن نیز در حال حاضر به جنبه آموزشی محدود می شود.
وی با بیان اینکه تحقیقات مربوط به دو جنایت اخیر در مناطق «الفرحاتیه و الخیلانیه» عراق تکمیل شده است، افزود: ارتش عراق نیازمند فناوریهای مدرن است و این همان کاری است که اکنون در جریان است و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق دستور مسلح کردن نیروها به فناورهای مدرن نظیر پهپاد، سامانه های راداری و توسعه توانمندیهای نیروی هوایی را صادر کرده است.
سرلشکر الشمری تصریح کرد: ماموریت ارتش پاسداری از مرزهای بین المللی و تامین امنیت تاسیسات زیربنایی و پشتیبانی از عملیات مبارزه با تروریسم است.
وی درباره وضعیت نیروهای اشغالگر آمریکایی در عراق ابراز عقیده کرد: "نقش نیروهای آمریکایی در عراق به شناسایی و پشتیبانی هوایی و آموزش و مسلح کردن محدود می شود و نیرویی زمینی وجود ندارد. نیروهای خارجی درچارچوب ائتلاف بین المللی فقط در دو محل یعنی اربیل و پایگاه عین الاسد حضور دارند".
سرلشکر الشمری با رد توقف پرواز و استفاده از جنگنده های «اف ۱۶» ارتش عراق گفت: (فعالیت) این هواپیماها متوقف شده است و میزان آمادگی آنها برای اجرای حملات علیه مقرهای تروریستی بسیار بالا است. ماموریت های مرکز هماهنگی با اقلیم کردستان عراق شامل برنامه ریزی متقابل عملیات نظامی به همراه مبادله اطلاعات است.
وی همچنین تاکید کرد: سازمان الحشد الشعبی بخشی از ساختار نظامی عراق است و زیر نظر ستاد عملیات مشترک عمل می کند.
فتوای جهاد کفایی مرجعیت عالی دینی عراق و تشکیل سازمان بسیج مردمی (الحشد الشعبی) این کشور سبب شد که گروه تروریستی داعش بعد از سه سال نبرد بی امان در عراق در سال ۲۰۱۷ میلادی شکست خورده و اراضی عراق از اشغال این گروه تروریستی آزاد شود.