امین رضا مرآتی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال اولویت اقدامات عمرانی شهرستان برای جلوگیری از هرگونه خسارت در مواقع بحرانی و حوادث طبیعی، اصلاح مسیرهایی از رودخانه ها است که به راه ها و ساختمان ها منتهی می شود.
وی گفت: در جلسات متعددی که در چندماه گذشته با حضور دستگاه های عضو ستاد مدیریت بحران شهرستان برگزار شده، تمام مسیلهای آب و رودخانه ها اصلاح و سعی شده است تا ادارات آب منطقه ای و راهداری در مواقع بحران در این نقاط حضوری مستمر داشته باشند.
مرآتی با بیان اینکه در این خصوص دهیاران و بخشداران باید همکای لازم را با دستگاه های خدمات رسان داشته باشند، افزود: تاکنون کار ایمن سازی راه ها توسط اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای و لایروبی و اصلاح رودخانه ها نیز توسط آب منطقه ای انجام شده است.
شهرستان شیروان هزار و ۶۵ کیلومتر رودخانه، مسیل و آبراه وجود دارد که از این میزان ۳۳۹ کیلومتر مسیل های مهم و حساسی است که یا آب دارند و یا در حوره مسکونی قرار دارند.
نماینده عالی دولت در شیروان گفت: همچنین بر اساس سند مدیریت بحران، همه دستگاه ها باید برای کاهش آسیب های حوادث پای کار باشند، بخش های مختلف و نقاط آسیب پذیر شناسایی شده و دستگاه ها مرتبط همیشه در آماده باش باشند.
مرآتی ضمن اشاره به اهمیت پیشگیری از خسارات حوادث طبیعی، افزود: بخشی از بودجه امسال شهرستان برای اصلاح راه های در معرض سیلاب و شناسایی نقاط آسیبزای رودخانهها خواهد بود چرا که با برنامه ریزی و اقدامات صورت گرفته توسط مدیریت بحران، در سه سال گذشته خسارات ناشی از حوادث خصوصا در محل های سکونتگاهی شهرستان بسیار پایین آمده است.
وی گفت: امسال هم تلاش بر این است با هشدارهای به موقع در فصل سرما و بارندگی، آمادگی نیروهای شهرستان حفظ شده و کمترین آسیب ها در حوزه راه و زیرساختی به بار آید.
شهرستان شیروان ۶۵۰ کیلومتر راه روستایی دارد که بیش از ۵۰۰ کیلومتر آن آسفالت است و ۷۰ درصد راههای روستایی این منطقه در نواحی کوهستانی واقع است.
شیروان که در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد، ۸۶ کیلومتر نیز بزرگراه در ۲ باند شمالی و جنوبی دارد و به دلیل واقع شدن در مسیر اصلی استانهای شمالی به مشهد مقدس، یکی از مسیرهای پرتردد شمال شرق کشور محسوب می شود.