تهران- ایرنا- رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور از برگزاری مسابقات کتاب‌خوانی و طرح رواق کتاب به عنوان گامی موثر در راستای ترویج فرهنگ مطالعه در کشور یاد کرد و گفت: این طرح ها کتابخوانی را از معبر مساجد در جامعه گسترش می‌دهد.

به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا از ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور حجت‌الاسلام حبیب رضا ارزانی به مناسبت آغاز هفته کتاب گفت: یکی از طرح‌های ملی که در سطح ستاد فهما (فرهنگ و هنر مسجد ایران) شکل گرفت، طرح ملی ایران قوی است که ابعاد مختلفی دارد، یکی از موضوع هایی که در این طرح مورد توجه قرار گرفته، مساله کتاب است.

وی افزود: این طرح با ایجاد بستر مشارکت و نقش‌آفرینی، رقابت سالم، تولید و اشتراک محتوا، هماهنگی و انسجام فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور تلاش می کند در راستای تقویت مولفه های استحکام فرهنگی نظام اسلامی بر محور مسجد گام دارد، بر این اساس با هدف برون سپاری فعالیت ها و بهره مندی از ظرفیت های استانی، رواق کتاب با محور استان چهار محال و بختیاری شکل گرفت.

ارزانی در تشریح برنامه های ستاد فهما در هفته کتاب اظهار کرد: امسال بخش قابل توجهی از فعالیت‌ها با توجه به شیوع ویروس منحوس کرونا، در قالب فضای مجازی برگزار می‌شود، که از جمله آن می‌توان به دو طرح شنبه‌های کتاب و پویش شنبههای کتاب مساجد اشاره کرد.

وی ادامه داد: طرح شنبه های کتاب در کانون های فرهنگی هنری فعال استان‌ها به ویژه کانون های دارای کتابخانه، به صورت مستمر از هفته کتاب تا تا پایان سال جاری برگزار می شود؛ همچنین هر استان مراسم محوری شنبه های کتاب را با محوریت کانون های مجری منتخبِ طرح شنبه های کتاب با حضور مسئولین استانی در راستای جریان سازی فعالیت ها تا پایان هفته کتاب باید برگزار می کند.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: همچنین افتتاح رواق کتاب از طریق ارتباط ویدئو کنفرانسی با استان چهارمحال و بختیاری به عنوان استان معین رواق کتاب توسط ستاد مرکزی، افتتاح رواق کتاب به صورت نمادین با حضور مسئولین استانی در سایر استان ها از دیگر برنامه های ویژه این ایام است که به همت ستاد فهما اجرایی خواهد شد.

وی درباره مورد پویش شنبههای کتاب مساجد گفت: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با انتشار پوستر، موشن گرافیک، اینفوگرافیک، عکس و فیلم از اجرای طرح شنبه های کتاب در فضای مجازی در سطح کانون ها و کتابخانه ها در راستای ترویج فرهنگ مطالعه قدم بر می دارند. همچنین انتشار فایل های مربوط به فرمایشات مقام معظم رهبری، مسئولین استانی، شخصیت ها وافراد صاحب نظر پیرامون اهمیت کتاب و کتاب خوانی، جمع آوری کتاب های بلا استفاده از مساجد و منازل و توزیع آن بین کتابخانه های مساجد با اولویت مناطق محروم و روستایی، معرفی کتب مفید در کتابخانه مسجد توسط کتابدار در فضای مجازی وکانال اطلاع رسانی کانون برای گروه های سنی مختلف از دیگر اقداماتی است که در قالب این پویش انجام می شود.

وی از تکریم فعالان حوزه کتاب مانند کتابداران، اعضای کتابخانه، خیرین کتاب، ناشرین، نویسندگان و مروجان کتابخوانی در قالب طرح سه‌شنبه های تکریم تا پایان هفته کتاب، شرکت در برنامه های ملی حوزه کتاب، اطلاع رسانی به اعضای کانون و کتابخانه پیرامون شرکت در جشنواره روستاهای دوستدار کتاب، مروجان کتابخوانی و جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان، ثبت و بروزرسانی اطلاعات کتابخانه‌های مساجد بازدید میدانی یا ارتباط تصویری با کتابخانه های برتر استان (با رعایت پروتکل‌های بهداشتی)، ثبت وبروزرسانی اطلاعات هویتی کتابخانه در سامانه بچه های مسجد، مستندسازی از فعالیت های حوزه کتاب و کتابخوانی و ارسال گزارش ها به ستاد استان چهارمحال و بختیاری به عنوان دیگر فعالیت های ستاد فهما به مناسبت هفته کتاب عنوان کرد.

 ارزانی همچنین برگزاری مسابقات کتاب خوانی و خلاصه نویسی از کتاب را از دیگر اقدامات ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور به مناسبت هفته کتاب برشمرد و ابراز امیدواری کرد: این اقدامات گام موثری در راستای ترویج فرهنگ مطالعه در کشور بوده و از سوی دیگر کتابخوانی از معبر مساجد را در جامعه گسترش دهد چراکه یکی از اهداف ستاد فهما تحقق این مهم است.

۲۴ آبان ماه در تقویم رسمی کشوردر سال ۷۲ شمسی به عنوان روز کتاب و کتاب‌خوانی تعیین شد. در سال‌های گذشته هفته پایانی آبان ماه، هفته کتاب نامگذاری شد. در این هفته، با اجرای برنامه هایی که به وزش نسیم معرفت از سوی دریای کتاب و معانی ناب به سمت اندیشه همگان می انجامد، می کوشیم تا به تقویت فرهنگ مطالعه و گسترش سطح آگاهی های عمومی مدد رسانیم.

نخستین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در روزهای چهارم تا دهم دی ماه سال ۱۳۷۲ با پیام رهبر فرزانه انقلاب اسلامی برگزار شد. همزمان با هفته کتاب، در مدارس، مساجد، دانشگاه‌ها، و استان‌های کشور نمایشگاه‌ها و جشن‌های کتاب و سخنرانی همراه با نشست های مختلف و... با موضوعات چاپ و نشرِ و کتاب و ترویج کتابخوانی با هدف افزایش میزان سرانه مطالعه برگزار می‌شود.

براین اساس با مجموعه سیاستگزاری و برنامه ریزی های انجام گرفته سعی شده تا ترویج فرهنگ مطالعه به خصوص بین نوجوانان، هدف و محور اصلی این برنامه‌ها باشد از این رو بزرگداشت روز کتاب، کتابدار و کتاب‌خوانی همه ساله در این ایام با شکوه هرچه تمام تر از سوی اهالی قلم، فرهیختگان، مسئولان و فعالان فرهنگی، اساتید،‌دانشگاهیان، دانشجویان، دانش آموزان ، اصحاب نشر و چاپ و کتاب و ... برگزار می شود.

**هفته کتاب در یک نگاه
۲۴ آبان ماه در تقویم رسمی کشوردر سال ۷۲ شمسی به عنوان روز کتاب و کتاب‌خوانی تعیین شد. در سال‌های گذشته هفته پایانی آبان ماه، هفته کتاب نامگذاری شد.                                         در این هفته، با اجرای برنامه هایی که به وزش نسیم معرفت از سوی دریای کتاب و معانی ناب به سمت اندیشه همگان می انجامد، می کوشیم تا به تقویت فرهنگ مطالعه و گسترش سطح آگاهی های عمومی مدد رسانیم.
نخستین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در روزهای چهارم تا دهم دی ماه سال ۱۳۷۲ با پیام رهبر فرزانه انقلاب اسلامی برگزار شد.
همزمان با هفته کتاب، در مدارس، مساجد، دانشگاه‌ها، و استان‌های کشور نمایشگاه‌ها و جشن‌های کتاب و سخنرانی همراه با نشست های مختلف و... با موضوعات چاپ و نشرِ و کتاب و ترویج کتابخوانی با هدف افزایش میزان سرانه مطالعه برگزار می‌شود.
براین اساس با مجموعه سیاستگزاری و برنامه ریزی های انجام گرفته سعی شده تا ترویج فرهنگ مطالعه به خصوص بین نوجوانان، هدف و محور اصلی این برنامه‌ها باشد از این رو بزرگداشت روز کتاب، کتابدار و کتاب‌خوانی همه ساله در این ایام با شکوه هرچه تمام تر از سوی اهالی قلم، فرهیختگان، مسئولان و فعالان فرهنگی، اساتید،‌دانشگاهیان، دانشجویان، دانش آموزان ، اصحاب نشر و چاپ و کتاب و ... برگزار می شود.
امسال نیز هزمان با بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار دانایی؛ مانایی این رویداد بزرگ فرهنگی از شنبه ۲۴ آبان تا۳۰ آبان ماه جاری در سراسر کشور برگزار می‌شود. براساس اعلام و تاکید موسسه خانه کتاب و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همگان به ضیافت برگزاری هفته کتاب و بزرگداشت روز کتاب، کتابدار و کتاب‌خوانی دعوت هستید.