به گزارش روز شنبه ایرنا از معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه، حجت الاسلام و المسلمین محمد مصدق با اعلام این خبر افزود: بر اساس ماده یک لایحه استقلال کانون وکلا، تشکیل کانون وکلای مستقل در هر استان منوط به آن است که حداقل ۶۰ وکیل در آن حوزه استقلال داشته باشند و تا زمانی که تعداد وکلا به حد نصاب تعیینشده نرسیده باشد، آن استان در امور مربوط، تابع مقررات و نظامات کانون وکلای مرکز خواهد بود.
وی با تأکید بر ضرورت تشکیل کانون وکلای مستقل در استانهای برخوردار از حد نصاب مزبور و لزوم رفع مشکلات مردم در این زمینه به خصوص دشواری دسترسی آنها به وکیل اظهار داشت: تشکیل کانون مستقل در این استانها، در اجرای تبصره ۲ماده ۶ «قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری» در دستور کار قرار گرفت. ابتدا موضوع از طریق دادگستریهای کل استانها پیگیری شد و با اخذ نظر موافق آنها، این مهم به وزیر محترم دادگستری منعکس و با موافقت وزیر، مراتب به ریاست قوه قضاییه اعلام شد.
معاون حقوقی و امور مجلس دستگاه قضایی گفت: در نهایت تشکیل کانون وکلای مستقل در استانهای خراسان شمالی، هرمزگان و سیستان و بلوچستان مورد موافقت ریاست قوه قضاییه قرار گرفت و موضوع از طریق دادگستریهای مربوط و کانونهایی که تا کنون عهده دار امور این استانها بودند در دست پیگیری است که امیدواریم در اسرع وقت با برگزاری انتخابات کانونها در این استانها شاهد فعالیت آنها باشیم.
مصدق ضمن اعلام اینکه معاونت حقوقی و امور مجلس پیگیری تشکیل کانون وکلای مستقل استانهای فاقد کانون را در دستور کار دارد، تصریح کرد: تسهیل شرایط برای دسترسی عموم به وکیل به عنوان یک حق تصریح شده در قوانین، به طور جدی از سوی این معاونت پیگیری میشود و به محض تحقق شرایط مقرر در ماده یک لایحه استقلال کانون وکلا در این استانها، موضوع به وزیر دادگستری و ریاست قوه قضاییه اطلاع داده میشود.