تهران - ایرنا - میزان ورودی آب به مخازن سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا شانزدهم آبان ماه به دو میلیارد و ۱۶ میلیون متر مکعب رسید.

میزان ورودی آب به سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری(مهرماه۹۹ تا آخر شهریور ۱۴۰۰) براساس تازه ترین گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران درحالی است که پارسال این میزان دو میلیارد و ۹۲ میلیون متر مکعب بود و نشان از کاهش ورودی به میزان ۲۶ درصد دارد.

خروجی آب از سدها نیز از ابتدای مهرماه امسال تا شانزدهم آبان به رقم چهار میلیارد و ۸۸میلیون متر مکعب رسیده که در مقایسه با خروجی پارسال که رقم پنج میلیاردو ۹۰ میلیون متر مکعب را نشان می دهد و از کاهش ۱۷ درصدی برخوردار شد. 

امسال و از ابتدای مهرماه تا شانزدهم آبان حجم آب موجود در سدها به رقم۲۴ میلیارد و ۴۶ میلیون متر مکعب رسید.

پارسال و در همین بازه زمانی حجم آب موجود درسدها ۲۵ میلیارد و ۷۰ میلیون متر مکعب بود که کاهش پنج درصدی را نشان می دهد.

اکنون درصد پرشدگی سدهای کشور به ۴۸ درصد رسیده و این درحالی است که ظرفیت کل سدهای کشور۵۰ میلیارد و پانصد میلیون متر مکعب است.

به گزارش ایرنا، وضعیت سدهای کشور درحالی است که به پیش بینی موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو وضعیت بارش ها در سه ماه آبان، آذر و دی نرمال و کمتر از نرمال خواهد رسید.

وزیر نیرو در مهرماه امسال گفت: سیل بهار ۹۸ در رودخانه کرخه خوزستان، دبی لحظه ای هشت هزار و ۴۷۷ مترمکعب در ثانیه را داشتیم و آمار ۶۵ ساله این رودخانه نشان می دهد این دبی در ثانیه یک رکورد بود.

اردکانیان افزود: مدیریتی که اعمال شد توانست بیش از هشت هزار و ۴۰۰مترمکعب دبی را به دو هزار و ۵۰۰ مترمکعب تسکین دهد.

به گفته وی، آنچه انجام گرفت نخستین دستآورد بزرگ آن حفظ پایداری سدها بود و مدیریت مخازن نیز به نحواحسن انجام شد به گونه ای که با خسارت حداقلی از این سیل بی نظیر خارج شدیم.

وزیر نیرو گفت: ساماندهی رودخانه و لایروبی مهم است که از سال ۹۸، میزان لایروبی پنج برابر متوسط سالانه بود که به دلیل تزریق خوب منابع مالی انجام شد.

وی افزود: دوهزار و ۱۳۲ کیلومتر لایروبی انجام و در نتیجه در سیلاب های نیمه دوم ۹۸ و بهار ۹۹ توانستیم موفق شده و در جنوب و جنوب شرق  کشور ورودی سه هزار و ۵۰۰ و پنج هزار متر مکعبی مدیریت شود.