بجنورد-ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی گفت: بالا بودن سطح آب زیرزمینی در شهر بجنورد مرکز استان مشکلاتی برای ساخت و ساز ایجاد کرده است که در این زمینه مدیریت این منابع زیرسطحی ضروری است.

سیدعقیل مرتضوی روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بارندگی های مناسب در سال های ترسالی بهره برداری از طرح انتقال آب سد شیرین دره به مرکز استان و خاموش شدن تعدادی از چاه های این شهر، سطح آب منابع زیر زمینی دشت بجنورد در سال های پربارش بالا آمد و این امر مشکلاتی را برای شهروندان به وجود آورد.

وی خاطرنشان کرد: این مشکل در برهه ای از زمان، به صورت خروج آب از زیرزمین بعضی از مغازه ها نمود پیدا کرد، اکنون نیز شاهد هستیم سازندگان در پروژه های ساخت و ساز با خاک برداری، در عمق هفت یا هشت متری به آب می رسند و به ناچار هزینه های پمپاژ  و تخلیه را متحمل می شوند.  

وی افزود: مشکل بالا بودن سطح آب زیر زمینی دشت بجنورد در سال های ابتدایی دهه ۸۰ هم نمود پیدا کرد اما با برداشت ها از منابع زیر زمینی، سطح آب پایین رفت و مشکل به فراموشی سپرده شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی گفت: در سال‌های اخیر که مشکل بالا آمدن سطح آب مشکل ساز شده بود، مقرر شد اعتباری برای مطالعه وضعیت آب های زیرسطحی بجنورد تامین شود اما اعتبار مورد نیاز تامین نشد.

وی گفت: برای انجام مطالعات ۵ حلقه چاه پیزومتری حفر شد اما ادامه مطالعات به علت کمبود اعتبار، ناتمام ماند، همچنین قرار بود برای انجام مطالعات، تعداد چاه بیشتری در دشت بجنورد حفر شود اما اعتبارات کافی به دست نرسید.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی گفت: نیاز است تا منابع آب زیرسطحی دشت بجنورد مورد مطالعه جامع قرار گیرد و برای مدیریت موضوع برنامه ریزی و تصمیم گیری شود،

به گزارش ایرنا، با بهره‌برداری از انتقال آب سد شیرین دره به بجنورد و خاموش شدن شماری از چاه‌های آشامیدنی و بدون کیفیت این شهر، سطح آب منابع زیرزمینی در سه سال اخیر بالاآمده و این امر مشکلاتی را برای شهروندان همچون جوشیدن آب از زیر زمین منازل به وجود آورده است.

شهر بجنورد بیش از ۲۲۰ هزار نفر جمعیت دارد.