به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری طلوع نیوز افغانستان با اعلام این مطلب افزود: این مقام بلندپایۀ سازمان ملل متحد در گفتوگوی ویژه با این خبرگزاری تأکید کرد که القاعده همچنان تهدید جدی علیه صلح افغانستان است و متاسفانه طالبان و شبکۀ القاعده هنوز هم رابطۀ نزدیکی با هم دارند.
ادموند فیتون براون به این رسانه افغان گفت: دربارۀ چالشی که القاعده در برابر روند صلح به وجود میآورد، باید گفت که شاید به راحتی بتوان هر تهدید خارجی را خنثی کرد اما رفع تهدید شبکه القاعده به راحتی میسر نیست و اگر این شبکه کنترل نشود در برابر روند صلح تهدید بزرگی خواهد بود.
بر اساس آخرین گزارش تیم نظارتی سازمان ملل متحد، حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ تن از اعضای القاعده در ولایتهای بدخشان، غزنی، هلمند، خوست، کنر، کندز، لوگر، ننگرهار، نیمروز، نورستان، پکتیا و زابل حضور دارند.
این گزارش با اعلام اینکه القاعده در شبه قارۀ هند هم در ولایتهای هلمند، قندهار و نیمروز فعالیت میکند و رهبران دو گروه القاعده و طالبان به هم نزدیک هستند، افزود: رابطۀ ایمن الظواهری و رهبران دیگر القاعده با اعضای مشخص طالبان، بهویژه برخی اعضای شبکۀ حقانی، نزدیک است.
با این وجود طالبان این سخنان را بی پایه و اساس میداند و میگوید که مطرح کردن این ادعاها کار کسانی است که نمیخواهند فرصت به وجود آمده برای صلح در افغانستان به نتیجه برسد.
پیش از این نیز مقامهای سازمان ملل متحد گفته بودند که طالبان و القاعده در افغانستان ارتباط نزدیک دارند.
براون در فراز دیگری از سخنانش، گفت: اگرچه حملههای اخیر بر مواضع گروه تروریستی داعش در افغانستان، این گروه را تضعیف کردهاست اما هنوز هم این گروه در افغانستان حدود ۲ هزار و ۲۰۰ جنگجو دارد و تلاش می کند آن دسته از جنگجویان طالبان را که با روند صلح مخالف هستند، جذب کند.
وی افزود: داعش تاکنون موضعی مخالف روند صلح داشته و میکوشد خود را همچون تنها گروهی که به هراسافکنی جهانی متعهد است نشان دهد. شاید امید اصلی آنان به شیوه ای از ادامه روند مذاکرات صلح است تا کسانی که با این روند مخالفند، به داعش بپیوندند و این تنها گروهی باشد که میتواند با آن ها همراه شود.
در هفتههای پیش گروه داعش مسؤولیت چندین رویداد مرگبار از جمله حمله به دانشگاه کابل و مرکز آموزشی کوثر دانش در این شهر را پذیرفتهاست. اما حکومت افغانستان پیش از این گفتهاست که این گروه در افغانستان شکست خوردهاست.