تهران- ایرنا- رییس مجلس شورای اسلامی در پیامی در گذشت حجت الاسلام اژه‌ئی نماینده مقام معظم رهبری در امور دانشجویان اروپا و آمریکا و استاد دانشگاه تهران را تسلیت گفت.

به گزارش اداره کل اخبار مجلس شورای اسلامی، در متن پیام «محمد باقر قالیباف»‌ آمده است: فقدان اندیشمند گرانمایه و عالم مجاهد و مهذب حجت الاسلام و المسلمین «جواد اژه‌ئی»  نماینده مقام معظم رهبری در امور دانشجویان اروپا و آمریکا و استاد دانشگاه تهران موجب تأسف و تالم گردید.

وی افزود: ایشان از شخصیت‌های برجسته و مخلص انقلاب و نظام و یاور رهبری بودند که در طول سال‌های متمادی و ادوار مختلف در عرصه‌های علمی، فرهنگی و اجرایی خدمات شایان و فراموش نشدنی را به کشور عرضه داشتند.

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه این پیام تاکید کرد: از دستاوردهای ارزشمند ایشان تاسیس و پایه‌گذاری سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان و مدیریت عالمانه مجموعه نخبگان جوان بود که سبب رشد و شکوفایی و سرافرازی آنان در عرصه‌های علمی بین‌المللی و زمینه‌ساز توجهات ویژه به تربیت و سازندگی نخبگان و نخبه پروری گردید.

وی در ادامه این پیام گفت: ایشان با دلسوزی کم‌نظیری عمر خود را وقف تربیت نوجوانان مستعد در سراسر کشور کردند و به خصوص یکی از زمینه سازان اصلی توجه ویژه به پرورش استعداد دانش آموزان محروم بودند و بی‌ریا و مخلصانه در این راه خدمت کردند.

قالیباف با اشاره به نتیجه سالها مجاهدت حجت الاسلام اژه‌ای در سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان گفت: این امر نشانگر آن بود که آموزش عمومی و دولتی، می‌تواند پیشرو، موثر و محرومیت‌زدا باشد.

رییس مجلس شورای اسلامی با تسلیت به جامعه علمی، فرهنگی، نخبگانی، شاگردان و همکاران آن مرحوم خاطرنشان کرد: این ضایعه را به سازمان ملی استعدادهای درخشان و دانشگاه تهران، دوستان، خانواده محترم‌ و همسر مکرم و به ویژه بیت شهید بزرگوار آیت الله دکتر بهشتی و سایر وابستگان، تسلیت گفته و برای آن روحانی جلیل القدر که اینک در جوار برادر شهیدش آرام گرفته رحمت و علو درجات و برای بازماندگان صبر و اجر از درگاه الهی مسئلت می‌نمایم.

سخنگوی وزارت امور خارجه درگذشت حجت‌الاسلام و المسلمین جواد اژه‌ای را تسلیت گفت

 
به گزارش ایرنا به نقل از اداره‌کل اطلاع‌رسانی و امور سخنگویی وزارت امور خارجه، «سعید خطیب‌زاده» در پیام تسلیت درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین جواد اژه‌ای نوشت: با کمال تاسف و تاثر، در روزهای غمبار خزان ستارگان درخشان جامعه نخبگان علمی و فرهنگی کشور، در سوگ ارتحال معلم‌ و استاد فرزانه، عالم مجاهد و متخلق حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر جواد اژه‌ای نشسته‌ایم.

وی با بیان اینکه حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر اژه‌ای داماد ارشد و تربیت یافته مکتب شهید والامقام دکتر بهشتی رحمت الله علیه بود، اظهار داشت: ایشان سال‌ها افتخار شاگردی و تلمذ در محضر آن فقیه و متفکر عالی مقام و وارسته را داشت، عمر با برکت خویش را با نبوغ و خلاقیت در یکی از اساسی‌ترین و مهمترین مسئولیت‌های ماندگار کشور در مدیریت آموزش و پرورش فرزندان تیزهوش و نابغه از نسل نوجوان و جوان این مرز و بوم به عنوان سرمایه‌های ملی ایران عزیز و تاسیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان و همچنین مسئولیت نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان اروپا و آمریکا صرف کرد. 


به گفته رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه، این معلم متواضع، نمونه برجسته زیست متعالی بود که همه وجود و عمر با برکت خویش را در تربیت فرزندان ایران اسلامی صرف کرد.

خطیب‌زاده با اشاره به آشنایی خود با مرحوم اژه‌ای تصریح کرد: اینجانب همانند بسیاری دیگر افتخار شاگردی و بهره‌مندی از دستان پر مهر و محبت و فکر و اندیشه ناب ایشان همچون پدری دلسوز، روحانی و معنوی را داشتم.

وی ادامه داد: اینجانب ضایعه بزرگ فقدان آن معلم دلسوز و اندیشمند فرهیخته را به محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی، بیت معظم شهید دکتر بهشتی به خصوص همسر مکرمه و فرزندان ایشان و آحاد جامعه دانشگاهیان و حوزویان به خصوص شاگردان ایشان تسلیت و تعزیت عرض می‌کنم. از درگاه خداوند سبحان برای ایشان علو درجات و همجواری با شهدا به  خصوص شهید بهشتی و برادر شهیدش و برای خانواده شریف ایشان و کلیه بازماندگان صبر و اجر مسئلت می‌کنم.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام اژه‌ئی امروز شنبه در پی ابتلا به کرونا در سن ۷۲ سالگی درگذشت.

وی که داماد و پسرخاله دکتر بهشتی و از طرف مادری جزو خاندان آیت الله صدر بود، پیش از انقلاب دکترای روانشناسی تجربی خود را از دانشگاه وین گرفت و پس از انقلاب در دولت میرحسین موسوی، وزیر، مشاور و رییس سازمان بهزیستی و سپس معاون فرهنگی نخست‌وزیر شد.

مرحوم اژه‌ئی در دهه شصت، سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان (سمپاد) را تأسیس کرد و دو دهه رییس سمپاد بود.

حجت الاسلام اژه‌ئی همچنین در دولت‌های مرحوم آیت الله هاشمی و دولت اصلاحات، مشاور فرهنگی رییس‌جمهور بود و در زمان دولت نهم مجبور به کناره‌گیری از سمپاد شد.