مجید عباسی مترجم کتاب روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: هدف اصلی کتاب حاضر نیز ارائه تصویری جامع و دقیق از بایستهها، چشماندازها و مخاطرات پیش روی توسعه سیاسی چین است.
وی افزود: این کتاب می تواند رویکردی علمی و واقع بینانه از نظام سیاسی چین را در اختیار خواننده قرار دهد و برای علاقه مندان به این کشور و محققان چین شناسی منبع مناسبی باشد و بخشی از خلاء های علمی به زبان فارسی را رفع کند.
این دانشیار داشنگاه علامه طباطبایی تهران گفت: کتاب در قطع رقعی و با ۵۲۶ صفحه و توسط انتشارات موسسه مطالعات و تحقیقات بینالمللی ابرار معاصر تهران منتشر و قابل دسترس است.
عباسی به فصل های این کتاب اشاره کرد و گفت: فصلهای کتاب عمدتاً به مسائل مربوط به رهبری سیاسی، نهادهای سیاسی و تعاملات دولت و اقتصاد چین اختصاص یافته و بهطور کلی، هدف از نگارش این اثر، معرفی رهیافت حکومتداری چین در چنین زمینهای است.
وی اضافه کرد: ازاینرو، مطالعات موردی درخصوص ایجاد و اجرای سیاستها در حوزههای موضوعی خاص شامل اصلاحات اداری، سیاستهای صنعتی و زیستمحیطی تا مباحثی چون مدیریت بحران در این کتاب بیان و در فصل نهایی، خطوط فکری توسعه چین در طول زمان و نیز چشماندازی از سناریوهای احتمالی آینده ترسیم می شود.
به گفته وی در این کتاب آمده است که چین یکی از بازیگران مهم عرصه بینالمللی در عصر حاضر بهشمار میآید و حضور اقتصادی و دیپلماتیک آن، سیطرۀ قدرتهای غربی را بهچالش کشیده است؛ ازاینرو، توجه بسیاری از نخبگان، اساتید، دیپلماتها، روزنامهنگاران و اندیشمندان علوم اجتماعی به برنامه جامع مدرنیزاسیون ملی چین جلب شده است.
عباسی خاطر نشان کرد: این کشور در حوزههای تجارت، فناوری و مدیریت اجرایی، شیوههای نوینی را در رقابت با سایر نظامهای حکومتی بهعنوان عنصری کلیدی اعمال میکند. حتی تعدادی از اندیشمندان بر این باورند که الگوی نظام سیاسی دموکراتیک بازارمحور غرب، بهواسطه رشد اقتصادی و تقویت توانمندی تکنولوژیکی نظام اقتدارگرای چین در آینده بهشدت ضعیف خواهد شد.