به گزارش عصر شنبه وزارت آموزش وپرورش، محسن حاجی میرزایی در پی درگذشت حجت الاسلام والمسلمین دکتر جواد اژه ای نماینده مقام معظم رهبری در امور دانشجویان ایرانی در اروپا که امروز بر اثر ابتلا به بیماری کرونا درگذشت، پیام تسلیت صادر کرد.
وی در متن پیام خود آورده است: او اندیشه ای ژرف، باوری عمیق و ایمانی راسخ به ایجاد «سمپاد» در آموزش و پرورش داشت و با این اندیشه و باور، به مطالعه و تحقیق و نظریه پردازی در تعلیم و تربیت پرداخت و عمر بابرکت خود را مصروف تربیت و توانمندی دانش آموزانی کرد که طلایه داران عرصه علم را در ترازی همچون «مریم میرزاخانی» نشاند.
حاجی میرزایی خاطرنشان کرد: این جانب به عنوان خادم جامعه ی فهیم فرهنگیان، فقدان این معلّم عاشق و موسس آموزش و پرورش ویژه استعدادهای برتر کشور را به محضر مقام معظم رهبری، خانواده معزّا، فرهنگیان فرهیخته و همکاران ارجمند و اساتید سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان و جامعه نخبگانی کشور تسلیت گفته و از خداوند منان، علوّ درجات برای آن مرحوم و صبر و سلامت برای بازماندگان، مسألت دارم.
پیام تسلیت سرپرست دانشجویان در اروپا
در پی درگذشت حجت الاسلام و المسلمین دکتر جواد اژهای، نماینده مقام معظم رهبری در امور دانشجویان اروپا و آمریکا و داماد شهید بهشتی، دکتر قادر قربانی اصل رایزن علمی و فناوری ایران و سرپرست دانشجویان ایرانی در اروپا نیز پیام تسلیتی صادر کرد.
در متن پیام قربانی اصل آمده است:
درگذشت عالم فرزانه حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر جواد ارژه ای نماینده مقام معظم رهبری در امور دانشجویان اروپا را به جامعه دانشگاهیان و فرهیختگان و نخبگان کشور تسلیت عرض میکنم.
قربانی اصل از تشکیل انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا، تاسیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان (سمپاد) و مدیریت بر مجموعههای نخبگان جوان به عنوان فعالیت های آن مرحوم یاد کرده است.
پیام تسلیت دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز با صدور پیامی درگذشت حجت الاسلام والمسلمین دکتر جواد اژهای استاد دانشگاه تهران و موسس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان را تسلیت گفت.
سعید رضا عاملی از آن مرحوم با عنوان استادی فرهیخته که در صحنه های سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی کشور منشاء خدمات ارزنده بوده یاد کرد و علاوه بر سایر فعالیت های اژهای به تشکیل انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا، ریاست شورای انجمنهای علمی کشور، عضویت در هیات امنای بنیاد سینمایی فارابی و عضویت در شورای هدایت استعدادهای درخشان در آموزش عالی کشور اشاره کرد.
او در این پیام نوشت: از دست دادن یک دوست عزیز و همکاری توانمند، تحملش دشوار است؛ اینجانب با اندوه فراوان مصیبت وارده را به مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، خانواده گرامی آن مرحوم و جامعه دانشگاهی و نخبگانی کشور و همه ارادتمندان و شاگردان ایشان صمیمانه تسلیت میگویم.
پیام تسلیت دکتر خرازی
دکتر سیدکمال خرازی نیز با ارسال پیامی مراتب تسلیت خود را برای فوت مرحوم اژهای ابراز کرد. در پیام وی آمده است:
در گذشت استاد گرامی و عالم ربانی جناب آقای دکتر جواد اژه ای را به خانواده آن مرحوم و همه دوستداران ایشان تسلیت گفته، علو درجات ایشان را از درگاه احدیت مسألت دارم.
جناب دکتر اژه ای که عضوی از خانواده شهید بهشتی بود، دوره ای را در وزارت امور خارجه مسؤولیت داشت و همچنین در امور آموزشی کشور نیز سمت های مهمی را بر عهده داشت و توانست نهادهای مهمی را از جمله سازمان استعدادهای درخشان را بنیان گذارد و خدمات شایان توجهی را در آموزش و پرورش کشور و رشد استعدادهای درخشان انجام دهد.
دکتر اژه ای علاوه بر سمت نمایندگی رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور، همکار اینجانب در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی بود و اینجانب در جلساتی مکرر از فیوضات آن مرحوم بهره می بردم.
امیدوارم روح آن مرحوم با ائمه اطهار و شهدای گرام از جمله شهید مظلوم بهشتی محشور باشد.
پیام تسلیت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز با انتشار مطلبی در توییتر و تصویر نامه ای از مرحوم اژهای، مراتب تسلیت و همدردی خود را برای فوت آن فقید ابراز کرد. در این مطلب آمده است:
مرحوم دکتر اژه ای را از نزدیک نمیشناختم ولی همۀ بچههای «سمپاد» از او به نیکی یاد میکنند. ارزش استعدادها را میدانست و به فکر «آینده روشن ایران» بود. مریم میرزاخانیها محصول نگاه و توجه یکسان او به پرورش استعداهای دختران و پسران بود.
در بسیاری از مناطق محروم، مدارس سمپادی که او تأسیس کرد، بچهها و خانوادههای محروم را چرخۀ فقر بیرون کشید و از آن بچهها، اساتید و دانشمندانی برجسته ساخت.
یکی از دوستان برایم دستخطی فرستاد از مرحوم دکتر اژهای که در آن از بچههای سمپادی پرسیده بود: «فکر میکنید برای سرزمین خود چه کار مفیدی میتوانید انجام دهید؟»
مرحوم اژه ای مشاور رهبری و نمایندهٔ ولی فقیه در امور دانشجویان ایرانی اروپا و آمریکا بود.
وی ریاست هیات امنای سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان از بدو تأسیس تا سال ۱۳۸۷ را عهده دار بود.
حجت الاسلام و المسلمین جواد اژهای در ۵ فروردین ۱۳۲۷ در اصفهان به دنیا آمد. او به جز تحصیلات حوزوی، تحصیلات دانشگاهی تا سطح دکتری داشت. وی داماد و همچنین پسرخاله شهید سید محمد بهشتی است.
آن فقید، دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد روانشناسی را در دانشگاه اصفهان گذراند و سپس دکترای روانشناسی تجربی از دانشگاه دولتی وین را اواخر دهه ۵۰ کسب کرد.