تهران- ایرنا- مدیر اجرایی شرکت آلمانی «بایونتک» ادعا می‌کند که واکسن کرونای ساخت این شرکت با همکاری شرکت آمریکایی «فایزر» ویروس کووید١٩ را نابوده کرده و به این همه گیری پایان می‌دهد.

به گزارش روزنامه دیلی میل، «اوگور شاهین» مدیر اجرایی شرکت آلمانی بایونتک گفت: اگر سوال این است که آیا ما می توانیم با واکسن خود به این همه گیری پایان دهیم؛ پاسخ بله است.

هفته گذشته شرکت داروسازی فایزر اعلام کرد که واکسن کرونای ساخت این شرکت با همکاری شرکت بایونتک در مقابله با ویروس کرونا ۹۰ درصد موثر است.

اما محققان در سراسر جهان و «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس هشدار داده اند که این واکسن راه حل قطعی برای کووید١٩ نخواهد بود زیرا هنوز هیچ تضمینی برای عملکرد آن وجود ندارد.  

هنوز سوالات بدون جواب زیادی درباره این واکسن وجود دارد، مثلا با توجه به آن که بیشتر داوطلبان آزمایش بالینی افراد جوان و سالم بوده اند، آیا این واکسن برای افراد مسن نیز کارآمد است یا خیر؟

به گفته شاهین تمامی اطلاعات مربوط به مرحله سوم آزمایش بالینی سه هفته دیگر فراهم و پیش بینی می شود این واکسن از بیمار شدن افراد جلوگیری کند اما این محقق اعتراف می کند قابلیت واکسن برای جلوگیری از آن که ویروس در فرد منتقل نشود و انتقال آن به دیگران تا یک سال دیگر مشخص نخواهد شد.

نشریه گاردین به نقل از شاهین می نویسد این واکسن به احتمال زیاد حداقل یک سال ایمنی برای افراد فراهم می کند.

نامزد واکسن فایزر هفته گذشته هیجان زیادی در سراسر جهان ایجاد کرد. شرکت فایزر بر اساس نتایج اولیه آزمایشات مرحله سوم خود اعلام کرد که به نظر می رسد این واکسن بیش از ۹۰ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر باشد.

یه احتمال زیاد برای ایجاد ایمنی توسط این واکسن باید ٢ واحد از آن با فاصله چند هفته ای تزریق شود. داده‌های اولیه به دست آمده از آزمایشات بالینی نشان می‌دهد مصرف‌کنندگان این واکسن باید خود را برای عوارض جانبی آن آماده کنند.

به گفته مقامات شرکت فایزر عوارض جانبی واکسن کووید ۱۹ شباهت زیادی به عوارض جانبی واکسن آنفلوآنزا دارد اما شدت آن‌ها بیشتر است. این عوارض شامل درد در بازوها، دردهای عضلانی و تب بوده و تا چند روز باقی می‌مانند.

با وجود این که عوارض جانبی واکسن شدید نیست، اما می‌تواند به طور موقت زندگی فرد را مختل کند و مانع انجام فعالیت‌های عادی روزمره شود. همچنین با توجه به این که لازم است واکسن در دو مرحله به فرد تزریق شود، دریافت کنندگان این واکسن، به ناچار عوارض جانبی آن را دو مرتبه تجربه می‌کنند.  

به گفته شرکت فایزر برقراری ارتباط موثر با مصرف‌کنندگان و اطلاع رسانی درباره لزوم تزریق دو واحد از واکسن و نیاز به سپری شدن یک ماه از تزریق آن برای ایجاد مصونیت در برابر ویروس، امری ضروری است.