تهران- ایرنا- در حالی که همه پنجره ها در انتخابات اخیر آمریکا بر روی ترامپ بسته شده، او همچنان در حوزه های داخلی و روابط خارجی، تقلا می کند، از جمله این دست و پا زدن ها،‌ سفر الیوت آبرامز به منطقه در هفته گذشته و سفر این هفته مایک پمپئو به ۷ کشور اروپایی و خاورمیانه ای است.

فعلا که جنون قدرت باعث شده، ترامپ زیربار شکست نرود ، اردوکشی خیابانی هم براه انداخته و طرفدارانش را روز شنبه به خیابان های واشنگتن آورده و مشخص هم نیست که این اردوکشی ها در روزهای آینده پایان می یابد یا نه، اما همزمان لابی گسترده و پر سر و صدایی با متحدان خود در منطقه راه انداخته است که البته خیلی هم به نظر نمی رسد پای ترامپ تا آخر بایستند.

الیوت آبرامز در اولین مرحله سفرش وارد تل آویو شد و آنجا با نتانیاهو نخست وزیر و بنی گانتش و گابی اشکنازی وزیران جنگ و خارجه رژیم صهیونیستی دیدار کرد.

رهبران اسرائیل اگر چه دیرتر اما در همان سه روز اول به جو بایدن تبریک گفتند و این یعنی از نظر صهیونیست ها ترامپ دیگر تمام شده است؛ اما او با اعزام آبرامز به منطقه تلاش کرد که این برداشت را تخفیف دهد.

آبرامز سپس به عربستان رفت، جایی که هم ملک سلمان و هم پسرش بن سلمان پیروزی بایدن را اگرچه با کراهت و بی میلی ، اما با کمی تاخیر ، تبریک گفتند.

سعودی ها همراه با اسرائیلی ها طی ۴ سال گذشته تلاش زیادی کردند تا ترامپ را وارد یک جنگ همه جانبه علیه ایران کنند و با باخت ترامپ در انتخابات دچار افسردگی شده اند.

گویا ، خالد بن سلمان برادر ولیعهد و معاون وزیر دفاع عربستان، بالاترین مقامی بود که با آبرامز در ریاض دیدار کرد. آبرامز در نهایت به امارات رفت تا با وزیر خارجه عبدالله بن زاید آل نهیان هم دیدار کند.

تحلیلگران عمده هدف سفر آبرامز به منطقه را حرکتی در چارچوب تحریم های حداکثری آمریکا علیه ایران دانسته اند، بویژه تحریم های جدیدی که ترامپ گفته تا آخرین هفته دوران ریاستش بر کاخ سفید اعمال می کند.

حالا مایک پمپئو شروع کرده است. او روز شنبه در اولین ایستگاه از آخرین تورهای دوران وزارتش وارد پاریس شد و قرار است ازآنجا روانه گرجستان شود. ترکیه،‌ ‌عربستان، امارات ، قطر و سرزمین های اشغالی فلسطین نیز از دیگر مقصدهای سفر پمپئو است.

پمپئو آخرین زورهای دولت ترامپ در حوزه روابط خارجی را در حالی می زند که کشورهای اروپایی دل خوشی از دولت پوپولیستی او ندارند و متحدان منطقه ای اش هم قطع امید کرده اند.

فرانسوی ها خشنود از پیروزی بایدن هستند و ترکیه هم به دلیل دخالت های بین المللی اش بویژه در برخورد با یونان ، مورد غضب ترامپ قرار گرفت.

برخی رسانه های منطقه ای فاش ساختند که پمپئو قرار نیست به آنکارا برود و برنامه ای برای دیدار با اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در نظر نگرفته است . همچنین برخی رسانه ها مانند العربیه مدعی شدند که پمپئو به همتای خود چاووش اوغلو گفته که او برای ملاقات به استانبول بیاید.

حال باید دید که ترامپ به جز موضوع ایران، هدف دیگری را هم در منطقه دنبال می کند؟‌ فعلا که اکثر آمریکایی ها اذعان داشته اند، سیاست فشار حداکثری آمریکا تا اینجا کاملا  شکست خورده است و حال و هوای این روزهای متحدانش هم حال و هوای طبیعی نیست.