«عامر الفائز» عضو کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق امروز (یکشنبه) در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در بغداد در خصوص ارزیابی خود از سفر «جمعه عناد سعدون» وزیر دفاع عراق به ایران و آمادگی تهران برای تامین نیازمندیهای دفاعی این کشور گفت: ارتباط بین دو کشور دوست و برادر ضروری و به نفع طرفین است. همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و عراق خصوصا عراقِ جدید شکلِ گرفته بعد از سرنگونی رژیم دیکتاتوری سابق، مسئلهای تاریخی است و سفر سعدون به تهران در راستای تحکیم این روابط و تکمیل روند گذشته است.
وی با اشاره به پیوند ملتهای ایران و عراق افزود: ارتباط و روابط بین دو کشور پیوسته و در راستای خدمت به منافع دو ملت است؛ خصوصا که ایران اکنون باثبات و از منظر نظامی پیشرفته است و عراق نیازمند پشتیبانی و همکاری با کشورهای دوست منطقه و در صدر آنها جمهوری اسلامی ایران است.
عضو کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق درباره همکاری تهران و بغداد در زمینه مبارزه با تروریسم نیز گفت: درخصوص مبارزه با تروریسم، تاریخ گواهی میدهد که وقتی گروه تروریستی «داعش» گام پلید خود را به عراق گذاشت، ایران موضع متمایز و شرافتمندانهای گرفت.
وی افزود: همه در این زمینه گواهی میدهند که جمهوری اسلامی ایران برای کمک به عراق فرماندهان میدانی و سلاح و پول فرستاد و نیروهای عراقی را آموزش داد، لذا موضع تهران در خصوص مبارزه با تروریسم موضعی تاریخی، شرافتمندانه و ممتاز است. این اقدام فقط در راستای خدمت به عراق یا ایران نیست، بلکه خدمت به همه جهان در زمینه مبارزه با تروریسم و مقابله با این بیماری است که وارد پیکره جهان شده است.
عضو کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق درباره تقویت روابط ایران و عراق در زمینههای مختلف بویژه در زمینه دفاعی و نظامی در سایه اراده سیاسی موجود بین مسئولان دو کشور گفت: اراده مسئولان تاثیر زیادی در هدایت و پیشبرد امور دارد و منافع عالی و تاریخ پیوند دهنده ایران و عراق و روابط مستحکم و منافع مشترک بین دو کشور در همه ابعاد سیاسی و اقتصادی و نظامی ایجاب میکند که مسئولان دو طرف به همکاری ادامه داده و روابط را مستحکمتر کنند.
وی درباره ارزیابی خود از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر لزوم تامین امنیت منطقه توسط کشورهای آن بدون هرگونه حضور و دخالت خارجی نیز گفت: رویکرد تهران روحیه کشورهای منطقه را بالا میبرد و موضع آنها را تقویت میکند. یعنی ایران امروز کشورهای منطقه را دعوت میکند تا خودکفا شوند همچون ایران که در سایه خودکفایی به جایگاه کنونی خود رسیده است و امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران فرمودند که کشوری پیشرفت نمیکند؛ مگر اینکه به خود اتکا کند. از این منظر، ایشان ایران و ایرانیها را رهنمون کردند تا با توسعه و پیشرفت در زمینه تسلیحاتی و اقتصاد و با محکم کردن کمربندها به خود اتکا کنند تا اینکه ایران از کشورهای بزرگ منطقه شد و اکنون در مسیر کشورهای بزرگ جهان گام بر میدارد.
عضو کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق افزود: دعوت ایران برای اینکه کشورهای منطقه نیز چنین باشند؛ حقیقا در راستای تقویت ثبات منطقه و استقلال آن و عدم دخالت در کشورهای دور دست در امور داخلی منطقه است؛ بویژه که اینجا منطقهای ثروتمند است و چشم همه کشورهای جهان به آن دوخته شده است.
وی درباره اظهارات اخیر «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران درخصوص آمادگی تهران برای همکاری برای تحقق منافع مشترک بین ملتهای منطقه و دولتهای آنها تصریح کرد: رهبران منطقه اگر تصمیمگیری عملی و ملی کشورهای خود را در دست دارند، باید در این زمینه همکاری کنند. امروز اتحادیه اروپا یک بلوک قوی در جهان شده که با گسترش آمریکا مقابله کرده است، زیرا اعضای آن بین خود متحد شدهاند. کشورهای اسلامی منطقه هم اگر بین خودشان همکاری کنند؛ عملا یک قدرت متکامل و تکمیل کننده یکدیگر خواهند شد که در سطح جهان روی آنها حساب باز خواهند شد و هیچ کشوری جرات خدشه وارد کردن به حاکمیت هیچ یک از کشورهای منطقه یا ضربه زدن به اقتصاد آنها را نخواهد داشت، اما متاسفانه در منطقه دولتهایی هستند که قدرت تصمیمگیری ندارند و از کشورهایی در خارج از منطقه دستور میگیرند.