مهدی عسکریپور روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: ازدحام جمعیت در مراکز تجاری و صفهای خرید به جهت حراج کیف وکفش و... ناشی از عدم آگاهی شهروندان در رابطه با مخاطرات بیماری کرونا است.
وی ادامه داد: اکنون غلبه بر این ویروس مستلزم همکاری مردم با دولت و حاکمیت است؛ اما با گذشت ۹ ماه از آغاز شیوع این ویروس، خطرات این بیماری برای جامعه آشکار نشده است.
عسکریپور تصریح کرد: یکی از مهمترین علل بیتوجهی شهروندان به پروتکلهای بهداشتی، ضعف فرهنگپذیری جامعه است، هر یک از شهروندان باید بپذیرد که در یک جامعه مدنی (به عنوان یک جزء از کل) زندگی میکنند و زنجیره ارتباطات اجتماعی هریک با هم مرتبط است.
این روانشناس بالینی یادآور شد: دولت وحاکمیت نیز باید جامعه را در برابر بحرانها با توجه به مقتضیات زمان ومکان تربیت کنند. همچنین با وجود شدت شیوع این بیماری، این اقدامات در مراکز تجاری و فروشگاهها به ویژه در پایتخت باید با شدت عمل نهادهای نظارتی و اجرایی ممنوع شود.
وی تاکید کرد: اکنون تمرکز مجریان قانون، واحدهای اجرایی و نظارتی، مسئولین فرهنگی و متولیان بهداشت و درمان کشور بر معالجه و درمان، دارو و واکسن است اما فرهنگسازی، جامعهپذیری، اصل پیشگیری و ارتقاء سطح بهداشت عمومی مقدم بر معالجه و درمان است.
تاثیر کرونای فقر بر رفتار اجتماعی
عسکریپور ادامه داد: یکی دیگر از علل ازدحام جمعیت به جهت تخفیف یک فروشگاه علیرغم شدت این بیماری در سطح کشور، تاثیر کرونای فقر است. برخی شهروندان به دلیل فقر اقتصادی درک صحیحی از خطر تصویرسازی شده ویروس کرونا ندارند و بنابراین بدون ترس و دلهره باوجود ازدحام جمعیت و شیوع کرونا، در این صفها و... حضور مییابند.
وی با اشاره به برخی رفتارهای غیرمتعارف شهروندان در صفهای اتوبوس ومترو، رانندگی، دادوستدها و... افزود: جامعه ایران با صدها سال قدمت (فارغ از رویداد کرونا) باید فرهنگپذیر و مطابق با زیست جامعه مدنی عمل کند.
این مدرس خاطرنشان کرد: مردم باید با علم و دانش آشتی کنند؛ سیاستهای پیشگیرانه و نظارتی تقویت شود و باور و اعتماد اجتماعی برای پذیرش قواعد عمومی جامعه افزایش یابد.
یک تیم به منظور بررسی الگوهای موفق در دنیا طراحی شود
عسکریپور همچنین یادآور شد: یک تیم برای بررسی الگوهای موفق در مقابله با کرونا تشکیل و تجارب این کشورها را مطالعه کند. بیشک بهرهگیری از تجارب الگوهای موفق همچون ایتالیا، چین و... میتواند به همراه افزایش سطح آگاهی ودانش جامعه در مواجهه و شکست کرونا اثرگذار باشد.
به گزارش ایرنا، یک واحد صنفی فعال در حوزه کیف و کفش (در یکی از پاساژهای غرب پایتخت) طی روزهای گذشته با تبلیغ در شبکههای اجتماعی از حراج اجناس در روز جمعه ٢٣ آبانماه قبل از ساعت ١٨ خبر داده بود؛ این امر که سبب تجمع یکصد نفر از شهروندان تهرانی بدون رعایت فاصلهگذاری اجتماعی شده بود، پس از اخطار از سوی اداره اماکن پلیس امنیت عمومی تهران پلمب شد.