سید ابراهیم علوی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: عمر مفید شبکه آب رسانی ۲۵ سال است و بیش از آن شامل هدر رفت آب میشود.
وی ادامه داد: برای اصلاح شبکههای آب به طور متوسط برای هر کیلومتر ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار لازم است و ۱۵ هزار کیلومتر نیازمند هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است که تامین این مبلغ امکان پذیر نیست بر همین اساس فعالیتها بر مبنای نمودار تراکم اتفاقات و مشکلات، اولویتبندی و در طول سال ۳۵۰ تا ۴۰۰ کیلومتر بازسازی میشود.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با بیان این که در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال به طور میانگین هفت و نیم درصد افزایش مصرف آب داشته ایم افزود: در این مدت ۱۶۰ میلیون متر مکعب آب به مصرف رسید که ۹۴ میلیون متر مکعب مربوط به شهرها و ۶۶ میلیون مترمکعب مربوط به روستاها بوده است در حالی که در نیمه نخست پارسال ۱۴۸ میلیون متر مکعب آب مصرف شد.
علوی افزود: ضریب آبرسانی به شهرهای خراسان رضوی ۱۰۰ درصد و به روستاهای استان ۹۱ درصد است و در تابستان امسال علاوه بر این که اجازه ندادیم شهرها با کمبود آب مواجه شوند شرایط آبی و تامین آب ۹۱۳ روستا هم بهبود یافت و به طور میانگین در هر روز برای ۱۰ روستا شرایط بهتری ایجاد شد.
وی با اشاره به مبلغ کم آب بها ادامه داد: قیمت تمام شده هر مترمکعب آب، هزار و ۸۰۰ تومان است که با ۴۰ درصد کمتر در اختیار مصرف کنندگان قرار میگیرد همچنین تعرفه آب بهای روستایی نصف شهرهاست.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: یک بطری آب معدنی نیم لیتری دو هزار تومان است در حالی که دو هزار برابر آن را به قیمت یک دهم آب معدنی تحویل مشترکان روستایی میدهیم پس در حوزه تعرفه آب نیازمند بازنگری اساسی هستیم البته با توجه به مشکلات اقتصادی باید به گونهای باشد که فشاری هم به مشترکان وارد نشود.
علوی افزود: در ۶ ماه نخست امسال سه هزار انشعاب غیر مجاز شناسایی و هزار و ۷۰۰ مورد آن تعیین تکلیف شد همچنین در این مدت ۱۲۳ میلیارد تومان درآمد حاصله از مصرف آب بوده است که ۸۰ میلیارد تومان آن وصول شده است به عبارتی ۳۰ درصد قبضها پرداخت نشده است که عدم پرداخت به موقع قبوض آب بها در انجام وظایف ما ایجاد مشکل ایجاد میکند.
وی ادامه داد: از محل صندوق توسعه ملی ۱۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای توسعه پروژه ها جذب شده است و در آذر ماه در پویش "هر هفته الف، ب ایران" پروژههای مختلف به بهرهبرداری خواهد رسید.
معاون توسعه و بهرهبرداری آب، شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی هم گفت: ۳۰ شهر استان دچار تنش آبی هستند. ۶ شهر در وضعیت قرمز و ۱۴ شهر هم در وضعیت نارنجی اند. همچنین ۳۱۴ روستا در وضعیت قرمز، ۳۷۰ روستا در وضعیت نارنجی و ۱۴۶ روستا در وضعیت زرد هستند.
مهدی جهان طلب افزود: در نیمه نخست امسال ۴۵ هزار و ۷۲۸ اتفاق در حوزه آب خراسان رضوی توسط این شرکت رفع مشکل شد.
شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی به ۷۱۲ هزار مشترک شهری و ۵۱۶ هزار مشترک روستایی خدمات دهی میکند.