اراک - ایرنا - رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: یکی از راه‌های انتقال کرونا تجمع انسانی در محیط های سربسته است که با سرد شدن هوا نگرانی جدی در زمینه گسترش شیوع بیماری از طریق اماکن و محیط‌های سربسته در استان مرکزی تشدید شده است.

دکتر سید «محمد جمالیان» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: موج سوم شیوع کرونا در استان مرکزی با شدت بیشتر تظاهرات بالینی و فراوانی  موارد ابتلا و مرگ همراه شده و از راه رسیدن فصول سرد سال و بسته شدن پنجره‌ها در اماکن سربسته نظیر ادارات و بانک‌ها  با تهویه نامطلوب هوا  موضوع شیوع بیشتر بیماری را تقویت کرده است.

وی توضیح داد: بر اساس آخرین تحقیقات ارایه شده اگر در محیط‌های سربسته همه از ماسک استفاده کنند و فاصله‌گذاری اجتماعی هم رعایت شود اما، تهویه هوا مناسب نباشد یک مبتلا به کرونا می‌تواند تا ۵۰ درصد از جمعیت حاضر در آن مکان را زیر یک ساعت آلوده کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت موضوع رعایت تهویه مطلوب در اماکن سربسته، این مهم در نشست اخیر ستاد مقابله با کرونا استان مرکزی عنوان شد و همه دستگاه‌های اجرایی، بانک‌ها و مراکز خدمات رسان عمومی که با تجمع جمعیت مواجه‌اند ملزم به باز گذاشتن پنجره‌ها شده‌اند و حتی اگر اتلاف انرژی هم رخ دهد بهتر از آن است که عرصه برای گسترش انتقال کرونا مهیا شود.

دکتر جمالیان افزود: ادارات و مراکز خدمات عمومی که تجمع انسانی دارند بهتر است تدابیری اتخاذ کنند تا حضور تدریجی مراجعان در محیط سربسته رخ دهد و سایرین  با ماندن در فضای آزاد به نوبت خدمات و امورشان را پی بگیرند تا احتمال شیوع ویروس را به حداقل برسانند.

وی یادآور شد: در نامه‌ای این مصوبه ستاد مقابله با کرونا به سازمان نظام پزشکی و بیمارستان‌های استان نیز ابلاغ شده است تا با تدابیر لازم تجمع‌های انسانی در فضاهای سربسته را به حداقل رسانده و به تهویه مطلوب هوا در اماکن سربسته حساسیت لازم را داشته باشمد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در بخش دیگری از سخنانش گفت: اکنون تنها شهرستان دلیجان در استان مرکزی شرایط بحرانی بیماری کرونا را دارد و سایر شهرستان‌ها در وضعیت قرمز هستند و از همه درخواست می‌شود در رعایت پروتکل‌های بهداشتی همراهی لازم را داشته باشند.

دکتر جمالیان بیان کرد: یکی از معضلات جدی کنونی در استان مرکزی این است که بیماران غیر کرونایی برای امور تشخیصی و درمان با نگرانی از احتمال آلودگی به کووید ۱۹ از مراجعه به مراکز درمانی امتناع می‌کنند که این تاخیر در بسیاری از موارد سلامت آنان را تهدید می‌کند و فرصت طلایی درمان برخی از بیماری‌ها از کف می‌رود.

وی گفت: خدمات برای بیماران قلبی‌عروقی، سرطانی، مبتلایان به بیماری‌های خاص به بیمارستان امیرکبیر اراک منتقل شده که تمامی پروتکل‌های بهداشتی در آنجا رعایت می‌شود و هیچ‌گونه خدمات درمانی کرونایی در این مرکز وجود ندارد، بنابراین مردم می‌توانند با آسایش خیال روند بیماری‌های خود را پی بگیرند.

دکتر جمالیان بیمان کرد: درحال حاضر خدمات به بیماران کرونایی در اراک در ۲ مرکز درمانی امیرالمومنین (ع) و آیت الله خوانساری اراک به صورت ویژه ارایه می‌شود و بیمارستان ولی‌عصر (عج) اراک نیز به طور کامل خدمات کرونایی ندارد و رعایت مسایل بهداشتی در آن صورت می‌گیرد مردم برای خدمات درمانی می‌توانند با اطمینان به این بیمارستان مراجعه داشته باشند.

شیوع کرونا از اسفند ماه پارسال در ایران آغاز شده و نخستین موارد ابتلا به کرونا پس از قم در استان مرکزی مشاهده شد.