منصوره بابادی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: پنج علامت وجود دارد که اگر یک یا چند مورد آن به صورت ناگهانی اتفاق بیفتد امکان دارد فرد دچار سکته مغزی شده باشد.
وی افزود: اختلال تکلم، کج شدن یک نیمه صورت، ضعف اندام به ویژه اندام فوقانی، نداشتن تعادل و سرگیجه ناگهانی و اختلال بینایی پنج علامت مهم سکته مغزی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.
این متخصص نورولوژی گفت: فشار، چربی خون و قند خون بالا، کم تحرکی، رژیم غذایی نامناسب و استعمال دخانیات از عمده عوامل موثر در بروز سکته مغزی میباشند.
وی با بیان اینکه ایران رتبه دوم شیوع سکته مغزی را دارد، افزود: ۸۰ تا ۹۰ درصد سکتههای مغزی قابل پیش بینی هستند.
بابادی اظهارداشت: طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، از هر چهار نفر افراد بالای ۲۵ سال یک نفر در زندگی خود سکته مغزی را تجربه میکند.
وی افزود: تحرک و ورزش، رژیم غذایی، کنترل بیماریهای زمینهای و کنار گذاشتن دخانیات میتواند مانع بروز سکته مغزی شود.
این متخصص نورولوژی به شهروندان توصیه کرد رژیم غذایی کم چرب و کم نمک داشته باشند، سبزیجات کافی مصرف کنند و گوشت قرمز را به حداقل برسانند.
وی با بیان اینکه پیشرفتهای خوبی در زمینه کنترل سکتههای مغزی در سالهای اخیر رخ داده است، گفت: زمانی که فرد دچار سکته مغزی میشود و علائم را نشان میدهد یکی از عروق مغزی بسته شده و خون رسانی به مغز متوقف میشود که در این هنگام درمان فقط در چهار ساعت و نیم اول امکان پذیر است.
این متخصص مغز و اعصاب افزود: در این مدت طلایی درمان، یک دارو به بدن فرد تزریق میشود و لختهای که بر اثر مرگ سلول صورت گرفته باز و خون رسانی به مغز از سر گرفته میشود که این درمان در دزفول فقط در بیمارستان بزرگ این شهر انجام میشود زیرا دارو فراهم و آموزشهای لازم به پرسنل و پزشکان داده شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر اورژانس و تمام بخشهای بیمارستان بزرگ دزفول از بیماران کرونایی جدا شدهاند و نگرانی در این خصوص وجود ندارد؛ بیماران میتوانند بدون دغدغه به درمان خود در این بیمارستان ادامه دهند.
این پزشک نورولوژی بر ضرورت پرداختن به ورزش و تحرک بیشتر برای پیشگیری از بیماریها تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۱
دزفول- ایرنا- یک متخصص مغز و اعصاب در دزفول با تشریح علائم سکته مغزی از مردم خواست هنگام مواجه شدن با چنین شرایطی به سرعت به بیمارستان مراجعه کنند.