حمید ملانوری روز یکشنبه در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان خراسان جنوبی افزود: سماجت و قدرت چانهزنی برای جذب اعتبارات ملی از ظرفیتهای مدیریتی است که باید بهخوبی مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه تنها ۱۵ درصد منابع در اختیار استانها قرار میگیرد، ادامه داد: با عنایت به این که بخش عمدهای از اعتبارات در سطح ملی دیده شده، لذا این وظیفه و هنر مدیران دستگاههاست که با انعکاس درست شرایط استان، ظرفیتها و نیازها نسبت به جذب اعتبارات ملی اقدام کنند.
وی اظهار داشت: مدیران باید برای تحقق این هدف از فرصت نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، استاندار، معاونین استانداری و سازمان مدیریت استفاده کنند.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به تجربههای قبلی استان در این زمینه گفت: افزایش اعتبارات حوزههای راه و بهداشت در اثر جذب منابع ملی باید در دیگر ادارات نیز تکرار شود.
وی با بیان اینکه رایزنیها برای جذب اعتبارات ملی در سال جاری باید ادامه یابد افزود: باید تلاش کنیم اعتبارات تخصیصی به دستگاهها در راستای رفع نیازهای ضروری استان هزینه شود.
ملانوری یادآور شد: تبادل به موقع موافقتنامههای دستگاهها، تأثیر بسزایی در روند اجرای پروژهها دارد و کار را شتاب میبخشد.
وی انتخاب پیمانکاران صاحب صلاحیت و نظارت دقیق بر روند اجرای پروژهها را نیز مهم خواند و گفت: نظارتهای ضعیف، کیفیت پروژهها را تحت تأثیر قرار میدهد.
وی به استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در اجرای طرحهای استان اشاره کرد و افزود: در برخی حوزهها مثل گردشگری با وجود ظرفیتهای خوبی که در استان داریم انتظارمان این است که خراسان جنوبی به یکی از مقاصد گردشگری کشور تبدیل شود، باید از قابلیتهای بخش خصوصی در این زمینه استفاده کنیم.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی با تاکید بر این که جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی نیز از هنرهای مدیریتی است، گفت: مدیران باید شرایط را برای ترغیب سرمایهگذاران به مشارکت در اجرای طرح و برنامهها فراهم کنند.
وی از مدیران دستگاههای اجرایی استان خواست با تعامل و همافزایی و اولویت دادن به ضرورتها، در راستای توسعه پایدار، همه جانبه و متوازن استان اقدام کنند و اظهار داشت: نگاه جزیرهای و تفکر دستگاهی مدیران، دسترسی به توسعه پایدار را غیر ممکن میکند.
ملانوری با اشاره به اهمیت پژوهش و اجرای طرحهای تحقیقاتی در کیفیسازی پروژهها، اظهار داشت: در سال های گذشته با وجود این که دانشگاهها و موسسات آموزشی زیادی در اغلب مناطق ایجاد شده اما از این ظرفیت به خوبی استفاده نشده است.
استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: دانشگاهها باید به کمک دستگاهها بیایند و مدیران نیز باید از این ظرفیت بهخوبی استفاده کنند.
وی به قانون فروش املاک مازاد دستگاهها اشاره کرد و گفت: مدیران در فروش املاک مازاد، آینده استان را نیز لحاظ کنند و در این زمینه به گونهای اقدام کنند که فروش این املاک در بلند مدت عوارضی به همراه نداشته باشد.
نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان خراسان جنوبی با سه دستور کار توزیع اعتبارات، بررسی طرحهای پژوهشی و نحوه استفاده دستگاهها از فاینانسهای مالی برگزار شد.