محمدباقر قریشی نجفآباد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این رهاسازی چهار گونه گرمابی شامل کپور، آمور، فیتوفاک و بیگهد که به صورت مصنوعی و نیمه مصنوعی در "مرکز بازسازی و ذخایر ژنتیکی شهید کاظمی پلدشت" پرورش یافته بود، رهاسازی شد.
وی با اشاره به اینکه رهاسازی بچهماهی هر سال در منابع آبی از ۱۵ مهر شروع و تا ۲۰ آبان ادامه دارد، اضافه کرد: رهاسازی بچهماهی در منابع آبی آذربایجانغربی هر سال به منظور حفظ اشتغال اعضای تعاونیهای صید و صیادی استان و حفظ ذخایر آبزیان در منابع آبی صورت میگیرد.
مدیر شیلات و آبزیان آذربایجانغربی گفت: هماکنون ۱۱ تعاونی صید و صیادی در استان فعال است که اعضای این تعاونیها بیش از هزار خانوار است و معیشت آنان از طریق عملیات صیادی در منابع آبی تامین میشود.
وی با اشاره به انجام عملیات صیادی در ۱۰ منبع نیمهطبیعی شامل دریاچه پشت سدهای آذربایجانغربی نیز اضافه کرد: این منابع شامل سدهای نوروزلوی میاندوآب، شهیدکاظمی و خراسانه بوکان، بارون ماکو، قیقاچ پلدشت، ارس، ارس۲، سنجاق مهاباد، احمدآباد تکاب و حسنلو نقده است.
وی اظهار داشت: علاوه بر رهاسازی بچهماهی در منابع آبی (سدهای غیرشرب) امسال بیش از ۷۰۰ هزار قطعه بچهماهی گرمابی نیز برای پرورش تحویل استخرها و منابع آبی بخش خصوصی داده شده است.
"قریشی نجفآباد" در خصوص ممنوعیت رهاسازی بچهماهی در دریاچه سد مهاباد نیز گفت: با توجه به شرایط و مخالفت برخی دستگاهها مبنی بر ممنوعیت رهاسازی بچهماهی در منابع آبی که مورد استفاده شرب دارد از سال ۱۳۹۲ رهاسازی بچه ماهی در این سد صورت نمیگیرد.
آذربایجانغربی با داشتن ۱۰ سد و ۹ رودخانه با قابلیت صید ماهی و ۴۲۰ مجتمع و مزرعه پرورش آبزیان از استانهای مستعد جهش تولید در زمینه آبزیپروری کشور به شمار میرود.
در آذربایجانغربی سالانه بیش از ۶ هزار و ۴۰۰ تُن انواع ماهی از سدها و منابع آبی صید میشود و این استان رتبه نخست صید آبزیان را در بین استانهای غیرساحلی کشور به خود اختصاص داده است.
در این استان پرآب، ۴۲۰ مجتمع و مزرعه پرورش آبزیان وجود دارد که در آنها نیز سالانه بیش از هشت هزار و ۹۸۰ تُن انواع ماهی پرورشی سردآبی و گرمابی تولید و روانه بازار مصرف میشود.