رامبد نوذری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در نظر داریم این راهدارخانه ها را در محورهای مواصلاتی احداث کنیم که از نظر جغرافیایی در مناطق برف گیر و سرسیر واقع باشند.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون در این استان ۲۲ راهدارخانه فعال وجود دارد، اضافه کرد: این اداره کل احداث چهار مورد دیگر را دستور کار قرار داده که راهدارخانه گردنه تیتور محور سنندج - مریوان بزودی افتتاح میشود.
معاون راهداری اداره کل راهداری، حمل و نقل جادهای کردستان یادآور شد: سه راهدارخانه دیگر نیز در محدوده هزارکانیان محور سنندج - دیواندره، سرنجیانه محور دهگلان - موچش و وینسار محور سنندج - قروه احداث خواهد شد.
نوذری افزود: زمین مورد نیاز ساخت راهدارخانه هزارکانیان هم اکنون تحویل اداره راهداری، حمل و نقل جادهای کردستان شده و عملیات اجرایی آن با تخصیص اعتبارات لازم بزودی آغاز میشود.
وی تاکید کرد: براساس آمارها در جاده های استان کردستان ۱۶ منطقه کولاک گیر و بهمن خیز و همچنین ۲۳ گردنه وجود دارد که خدمات دهی در این مناطق راهداری را در زمستان با مشکلات فراوانی مواجه میکند لذا احداث راهدارخانه میتواند ارائه خدمات در این زمان ها را تسریع و تسهیل کند.
معاون راهداری اداره کل راهداری، حمل و نقل جادهای کردستان با اشاره به اینکه هم اکنون در راه های استان ۲۲ راهدارخانه ثابت و ۲۳ راهدارخانه سیار وجود دارد، گفت: بر اساس برنامه ریزی انجام شده حدود ۴۵۰ راهدار در راهدارخانههای ثابت و سیار این استان مستقر شده و خدمات رسانی میکنند.
نوذری یادآور شد: همچنین ۳۰۰ دستگاه انواع ماشین آلات راهداری در اختیار راهداران قرار گرفته تا بتوانند در اسرع وقت نسبت به برف روبی و پاکسازی جادهها در مواقع بارش اقدام کنند.
به گزارش ایرنا، طول شبکه راه های استان هفت هزار و ۸۳۴ کیلومتر بوده که این میزان شامل ۶ هزار کیلومتر راه روستایی، ٢٢٦ کیلومتر بزرگراه، ٣٠٨ کیلومتر راه اصلی و یک هزار و ٣٠٠ کیلومتر راه فرعی است.
در فصول سرد سال و به هنگام بارش برف و کولاک، تردد در جاده های ارتباطی استان بویژه در چهار شهرستان بانه، سقز، مریوان و سنندج که شهرستان های برف گیر و کولاک خیز هستند با مشکل انجام می شود.
کردستان با ۲۸ هزار کیلومتر مربع در حاشیه جنوبی رشته کوه زاگرس قرار گرفته و یکی از مناطق سردسیر کشور است.