به گزارش ایرنا «محمد علیخانی»، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران روز یکشنبه با قرائت گزارش مشترک کمیسیون برنامه و بودجه و عمران و حمل و نقل درباره این لایحه گفت: ماده واحده این لایحه میگوید در اجرای بند ۲۶ ماده ۸۰ قانون دستورات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب سال ۱۳۷۵ با اصلاحات و الحاقات بعدی و با عنایت به ماده ۹ قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت مصوب سال ۱۳۸۶ و مفاد دستورالعمل مدیریت حمل ونقل بار درون شهری و حومه ابلاغی مصوب ۱۳۹۴ وزارت کشور به شهرداری تهران، «سازمان حمل ونقل و ترافیک» اجازه داده میشود پس از بررسی و تایید کاربری وسیله نقلیه باربر، متناسب با نوع حمل ونقل بار درون شهری و حومه براساس ضوابط و مقررات موضوعه نسبت به دریافت مبلغ 100 هزار ریال به عنوان بهای خدمات صدور پروانه و مبلغ ۸۰ هزار ریال به عنوان بهای خدمات تمدید پروانه فعالیت به ازای هر وسیله نقلیه باربر تعیین شده از تاریخ ابلاغ این مصوبه اقدام کند.
وی افزود: در تبصره یکم این لایحه هم تاکید شده در صورتی که صدور و تمدید پروانه فعالیت مستلزم پرداخت هزینه باشد، شهرداری تهران، سازمان حمل ونقل و ترافیک مجاز است بهای آنها را علاوه بر بهای خدمات تعیین شده مطابق جدول موجود در لایحه از متقاضیان دریافت نماید.
علیخانی تاکید کرد: در تبصره یک به منظور استعلام کد ملی از سازمان ثبت احوال، مبلغ هزار ریال، استعلام معاینه فنی از سیمفا، مبلغ هزار ریال، و چک اپراتوری مدارک وسیله نقلیه نیز ۴۰ هزار ریال اخذ شود.
این عضو شورای تهران ادامه داد: با توجه به اینکه نرخهای موضوع این جدول ثبت احوال است، تغییر بهای هر یک از ردیفهای فوق از سوی مرجع ذی صلاح در سال جاری به روزرسانی و از سوی سازمان حمل و نقل و ترافیک ابلاغ می شود.
وی گفت: در تبصره دوم ذکر شده که اعتبار پروانه ناوگان باری شهر تهران یک سال میباشد و در صورت انتقال مالکیت پیش از پایان یک سال، پروانه صادره لغو و مالک جدید موظف است برای دریافت پروانه جدید اقدام کند.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل در ادامه گفت: در تبصره سوم این لایحه آمده است که کلیه درآمدهای حاصل از اجرای این مصوبه پس از واریز به حساب خزانه شهرداری تهران به صورت صد درصد به سازمان حمل و نقل وترافیک تخصیص یابد و صرف ساماندهی حمل ونقل بار و کالای شهر تهران شود.
علیخانی افزود: در تبصره پنجم در اجرای قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی شهرداری تهران موظف است وسائل نقلیه باربر فاقد پروانه فعالیت را پس از شناسایی بمنظور اعلام قانون به راهنمایی و رانندگی معرفی کند.
در نهایت اعضای شورای شهر تهران کلیات این لایحه را با ۱۴ رای تصویب کردند.