رضا مددی روزیکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگارایرنا در کرج عنوان کرد: هرچند دولت باید از آموزش و پروش پشتیبانی کند اما این به این معنی نیست که ما از حمایت سازمان ها و مردم برای ارتقای کیفیت بهره نبریم.
وی بیان داشت: ارتقای فرهنگ عمومی برای توجه به آموزش و پرورش به معنی توجه به مدرسه و حمایت و پشتیانی از مدرسه است.
مددی با اشاره به اینکه سند تحول بنیادین مشخص کننده مسیرحرکت و چارچوب تعلیم و تربیت است، اظهارداشت: مدیران مدارس درقامت رهبران آموزشی و معلمان به عنوان افسران آموزش وپرورش در شرایط دشوار کرونایی امر آموزش آینده سازان را در فضای مجازی پیش می برند.
وی بیان داشت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش براساس چارچوب و پشتوانه های علمی، مبانی نظری، فلسفه تربیت رسمی و عمومی در جمهوری اسلامی ترسیم شده و محصول کار بیش از۵۰۰ نفر از کارشناس حوزه و دانشگاه است که در سال ۱۳۹۰ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: دراین وضعیت دشوار کرونایی، آموزش به صورت مجازی کاری بسیار دشوار و طاقت فرسا می باشد که معلمان دراین خط مقدم تا کنون موفق عمل کرده اند تا جریان آموزش ادامه داشته باشد.
وی با بیان این که آموزش و پرورش وزارت وسیعی است که نباید براساس سلیقه افراد بلکه باید طبق نسخه ای مشخص که همان سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است اداره شود، افزود: برنامه ریزی برای آموزش و پروش جزو حقوق مردم و از وظایف حاکمیت است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
مددی تصریح کرد: خطوط، چارچوب کلی و نظام فکری تعلیم وتربیت درسند تحول بنیادین آموزش و پرورش بیان و مهندسی شده است.
وی اضافه کرد: اگر برای ارتقای کیفیت مدارس و آموزش و پرورش دست نیاز به مردم و دستگاه ها دراز می کنیم به این معنی است که منافع همه دراین امر تامین می شود.
وی یادآور شد: آموزش براساس قانون رایگان و دریافت خدمات تربیتی جزو حقوق ملت است و دولت مکلف است خدماتی در این بخش ارائه دهد.
رییس ستاد اجرای سند تحول بنیادین وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: با این وجود دولت به تنهایی نمی تواند تعلیم و تربیت با کیفیتی که مد نظراست ارائه دهد به همین دلیل حمایت و پشتیبانی مردم از مدرسه ها ضروری است.
مددی یادآورشد: امروز براساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تعریف مدرسه تغییر کرده و به عنوان کانون تربیتی محله شناخته شده است.
وی گفت : پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره این دغدغه در آموزش و پرورش وجود داشت که چگونه می توان نظام تعلیم و تربیت بر اساس ارزشهای دینی و ملی حاکم بر کشور تغییر بدهیم
که این امر امروز در حال تحقق است.
وی به مسیراین سند مهم تحولی درآموزش و پرورش از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۴ اشاره کرد و یادآورشد: تمام ساز وکارهای قانونی برای اجرای سند و توجه ویژه به آن آماده است.
رییس ستاد اجرای سند تحول بنیادین وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: در بند ۷۵ سیاستهای حاکم بر برنامه ششم توسعه که مقام معظم رهبری ابلاغ کرده اند، اجرای سند تحول بر دولت و مجلس تصریح شده است.