تهران- ایرنا- سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس از تصویب کلیات طرح تولید و ساماندهی عرضه خودرو در جلسه امروز کمیسیون خبر داد و گفت: بر اساس طرح، عرضه همه خودروها به استثنای خودروهایی که به تیراژ محدود در سال تولید می‌شوند، مابقی حتما باید در بورس کالا عرضه شوند.

«حجت‌الله فیروزی»  روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا با تشریح جلسه امروز کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار داشت: در جلسه امروز طرح «تولید و ساماندهی عرضه خودرو» براساس برنامه زمانبندی که از قبل در دستور جلسه اعلام شده بود در کمیسیون مطرح شد.

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: طرح «تولید و ساماندهی عرضه خودرو» به طور کامل در جلسه ارائه شد و پس از آن موافقین و مخالفین به بیان نقطه‌نظرات خود درخصوص طرح پرداختند و در نهایت کلیات طرح به تصویب کمیسیون رسید.

فیروزی تصریح کرد: شاه‌بیت این طرح، عرضه همه خودروها به استثنای خودروهایی که به تیراژ محدود در سال تولید می‌شوند یا شرکت‌هایی که کل تیراژ خودروهای آنها بسیار محدود است، مابقی حتما باید در بورس کالا عرضه شوند.

وی تاکید کرد: خودروهایی که در بورس کالا عرضه نشوند اعم از فروشنده و خریدار، جرم‌انگاری شده و مجازات می‌شوند و کالا نیز به عنوان کالای قاچاق محسوب می‌شود.

نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در بورس کالا به هر خودرو توسط بورس یک شناسه یا کد تعلق می‌گیرد که به این شکل خرید و فروش خودرو قابل ردیابی خواهد بود و هر شخصی می‌تواند هر ۳ سال یک بار با یک کد ملی، یک خودرو در بورس کالا خریداری کند و قبل از پایان سه سال مقرر نمی‌تواند اقدام به فروش خودرو کند.

فیروزی تصریح کرد: اگر شخصی قبل از پایان ۳ سال، اقدام به فروش خودرو کند،  باید ۸۰ درصد از مابه‌التفاوت قیمت پایه و قیمت فروش بازار را به عنوان مالیات به دولت پرداخت کند و این موضوع برای از میان برداشتن دلالی است.

وی با اشاره به تشکیل صندوقی در وزارت صنایع و معادن اظهار داشت: از مازاد قیمت تمام شده هر خودرویی که توسط کارخانه‌دار ساخته و به بورس ارائه می‌کند صندوقی در وزارت صنایع تشکیل می‌شود که از محل آن صندوق، ۱۰ درصد به عنوان پاداش به تولیدکننده خودرو بابت افزایش کمی و کیفی خودرو پرداخت می‌شود.

این نماینده مجلس ادامه داد: از محل این صندوق همچنین،  ۲۰ درصد به عنوان تسهیلات وام به زوج‌های جوان که توان خرید خودرو را ندارند، ۵۰ درصد به عنوان تسهیلات قرض‌الحسنه به خودروسازان برای تحقیق و توسعه، ۲۰ درصد برای شبکه حمل و نقل عمومی و جایگزین کردن خودروهای فرسوده و توسعه حمل و نقل تعلق می‌گیرد.

فیروزی خاطرنشان کرد: بنابراین این موضوع طرح «تولید و ساماندهی عرضه خودرو»  شامل سه محور اساسی از جمله عرضه همه خودروها در بورس، جرم‌انگاری برای خودروهایی که در بورس عرضه نمی‌شوند که مجازات محسوب می‌شود، به فروش خودروهای قبل از ۳ سال، ۸۰ درصد مالیات به عنوان مابه‌التفاوت قیمت پایه‌ای که خریداری شده و قیمتی که در بازار به فروش می‌رسد، تعلق می‌گیرد.