مهدی اینانلو روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نخستین محموله اصلی، مواد اولیه و خوراک این پتروشیمی فردا /جمعه/ وارد همدان میشود و با تزریق آن به خط تولید، پتروشیمی هگمتانه کار خود را آغاز میکند.
وی اظهار داشت: محصولات پی.وی.اِی(پلی وینیل الکل) و وی.سی.ام(گاز وینیل کلراید)، وارد مجموعه شده و به صورت آزمایشی در مدار تزریق، و با موفقت بهره برداری شد.
اینانلو با بیان اینکه این پتروشیمی محصولات گرانول با دسته بندیهای مختلف تولید میکند، عنوان کرد: گرانول با درجه پزشکی مهمترین و اصلی ترین محصول تولیدی این پتروشیمی است و این محصول برای نخستین بار در کشور توسط پتروشیمی هگمتانه تولید میشود.
وی ادامه داد: در کنار پی.وی.سی با درجه پزشکی، پی.وی.سی مورد نیاز تولید سیم و کابل نیز در این پتروشیمی تولید میشود.
مدیر روابط عمومی پتروشیمی هگمتانه با اشاره به اینکه پیش از این، گرانول دسته پزشکی، از خارج از کشور تامین میشد، افزود: خروجی این پتروشیمی، ۱۰۰ درصد نیاز کشور را در زمینه گرانول دسته پزشکی تامین میکند و مازاد تولید آن، به سایر کشورها صادر میشود.
وی با اشاره به اینکه این پتروشیمی در فضایی به مساحت ۱۵ هکتار راهاندازی شده است، بیان کرد: پتروشیمی هگمتانه سالانه ظرفیت تولید ۴۵ هزار تن محصول را دارد که ۳۶ هزار تن آن پودر پی.وی.سی و ۹ هزار تن دیگر گرانول پی.وی.سی است.
اینانلو افزود: شیوع بیماری کرونا محدودیت هایی را برای راه اندازی این پتروشیمی ایجاد کرد که امیدواریم تا چند روز آینده شرایط برای بهره برداری رسمی از این طرح بزرگ برنامه ریزی و فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه ۱۸ سال از آغاز ساخت این پتروشیمی میگذرد، اظهار داشت: پتروشیمی از صنایع مادر است و فراهم کردن زیرساختهای آن زمان میبرد؛ به دلایل مختلف روند ساخت این پتروشیمی به تاخیر افتاد اما مهم این است که با همت کارکنان، سرانجام این مجموعه تولید خود را آغاز کرد.
مدیر روابط عمومی پتروشیمی هگمتانه تاکید کرد: این پتروشیمی تاثیرات مثبتی برای دانش آموختگان و دانشجویان رشته های مرتبط دارد.
وی اضافه کرد: در شرایط تحریم، گرانول دسته پزشکی برای مردم ایران بسیار با اهمیت است و از این پس، مواد مورد نیاز کشور توسط این پتروشیمی تامین می شود.
اینانلو بیان کرد: تامین سلامت مردم، جلوگیری از خروج ارز و ایجاد اشتغال پایدار از دستاوردهای بهره برداری از این پتروشیمی است.
وی عنوان کرد: به دنبال بهره برداری از این پتروشیمی پیش بینی می شود به زودی تعداد کارخانه های تولید تجهیزات پزشکی از جمله سرنگ و سرم در استان افزایش یابد.
مدیر روابط عمومی پتروشیمی هگمتانه تاکید کرد: پتروشیمی هگمتانه در سطح کشور بینظیر است و تاکنون همچین طرحی با تولید اینگونه محصولات در کشور نداشتیم.
طرح پتروشیمی هگمتانه بهمنظور تولید پیویسی گرید پزشکی به روش سوسپانسیون با ظرفیت سالانه ۴۵ هزار تن (۳۶ هزار تن پودر و ۹ هزار تن گرانول) در زمینی به مساحت ۱۵ هکتار در کیلومتر ۱۰ جاده همدان – تهران از سال ۱۳۸۲ آغاز بهکار کرد.
برای این منظور، یک واحد از ایتالیا خریداری و به محل طرح منتقل شد. دانش فنی این واحد متعلق به شرکت ایتالیایی آی.جی.اس است که ۱۰ درصد سهام طرح را نیز در اختیار دارد و ۵۷ درصد آن متعلق به شخص حقیقی است و ۳۳ درصد باقیمانده به شرکت ملی صنایع پتروشیمی تعلق دارد.