حمیدرضا طوسی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: این ملوانان ایرانی ساکن سیستان و بلوچستان حدود چهارسال پیش توسط گارد ساحلی کشور تانزانیا دستگیر و زندانی شده بودند که بعد از این موضوع و با پیگیریهای بعمل آمده توسط وزارت امورخارجه، سفارت جمهوری اسلامی ایران در دارالسلام و دفتر نمایندگی وزارت امورخارجه در منطقه آزادچابهار آزاد شدند.
وی گفت: طی چهار سال گذشته سفارت جمهوری اسلامی ایران در دارالسام تلاشهای زیادی را برای آزادی زندانیان بعمل آورد و در این راستا دیدارها و ملاقاتهای بسیاری با رییس جمهوری، ریس دیوان عالی کشور و دیگر مقامات قضایی تانزانیا توسط سفیر کشورمان انجام شد.
رییس دفتر نمایندگی وزارت امورخارجه در منطقه آزاد چابهار ادامه داد: با آزاد شدن این ملوانان و برگشت آنان به کشور حدود ۲۲ صیاد زندانی در آن کشور داریم که امیدواریم پیگریهای بعمل آمده موجب تسریع در فرایند رسیدگی قضایی به پرونده آنان و شاهد آزادی همه ملوانان باشیم.
وی اظهارداشت: صیادان باید توجه داشته باشند رفتارهای مجرمانه و همچنین تجاوز به حریم و قلمرو آبهای ساحلی کشورها جرم محسوب شده و مشکلاتی را برای خود، خانواده و همچنین دستگاه دیپلماسی کشور بوجود خواهند آورد و لازم است در این زمینه آموزشهایی توسط دستگاههای ذیربط به آنان داده شود.
طوسی گفت: براساس آخرین آمارها یکهزار و ۲۶۵ فروند قایق فایبرگلاس، ۱۶۳ فروند قایق چوبی، ۴۳۶ فروند لنج یخی و ۵۲۴ فروند لنج سردخانه دار با ۲۱ هزار و ۷۸۱ نفر صیاد دائمی و فصلی در قالب ۳۴ تعاونی صیادی در حوزه ادارهکل شیلات سیستان و بلوچستان فعالیت دارند.