سعید الیاسی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا یادآوریکرد: سال گذشته ۸۲۴ هکتار کپه کاری و یک هزار و ۲۴۰ هکتار نیز بذر پاشی در استان صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه امسال کپه کاری ۷۰۰ هکتاری مراتع استان آغاز شده است افزود: هدف از اجرای این طرح افزایش تولید علوفه، نفوذ پذیری آب، حفاظت خاک و توسعه کشت گیاهان دارویی در سطح مراتع استان است.
سرپرست اداره مراتع وامور بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اظهارداشت: اعتبار لازم برای اجرای طرح بیولوژیکی در عرصه های مرتعی استان از محل صندوق توسعه ملی تامین شده است.
الیاسی بیان کرد: این اقدام با اصلاح مدیریت «چرا» باعث ایجاد شرایط مطلوب برای بازگشت طبیعت به شرایط اولیه و همچنین گسترش گیاهان علوفه ای مرغوب در مرتع صورت میگیرد.
وی افزود: امسال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای بخش مرتع یک میلیارد و۳۶۰ میلیون تومان اعتبار و برای طرحهای بیابان زدائی ۹۰۰میلیون تومان اعتبار ملی در نظر گرفته شده است.
سرپرست امور مراتع و امور منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: در راستای سیاستهای اجرایی و در سال جهش تولید و اجرای طرح «۹ در ۹۹» سازمان جنگلها یک هزار و ۲۵۰ هکتار از اراضی ملی استان را بهصورت مشارکتی توسط بهره برداران و جوامع محلی کشت گیاهان دارویی در برنامه های ما قرار دارد.
الیاسی اقدامات احیا و اصلاحی مراتع را گامی موثر در راستای بهبود وضع اقتصادی و معیشت بهره بردران و روستائیان و مهاجرت معکوس از شهر به روستا عنوان کرد.
وی گفت: کپهکاری، یکی از روش های احیا و اصلاحی مراتع است که درآن بذر گیاهان مرتعی مورد نظر در چالههای حفر شده با دست قرار گرفته و سپس با خاک پوشانده میشود.
الیاسی اضافه کرد: این روش به صورت اجرایی، از سال ۶۴ با تهیه دستورالعمل روشهای اجرایی احیا و اصلاح مراتع کوهستانی در دستور کار منابع طبیعی قرار گرفته است.