تهران – ایرنا- شبکه خبری المیادین دوشنبه شب از توافق بین جنبش فتح و حماس در قاهره برای برگزاری انتخابات ریاستی و پارلمانی خبر داد.

به گزارش ایرنا از المیادین، این توافق کامل کننده توافق آنکارا و نشست دبیرکل این گروه‌های فلسطینی است.

براساس گزارش این شبکه، این توافقنامه که با حمایت مصر صورت گرفت، در روزهای آینده رسما اعلام خواهد شد.

هیات بلندپایه دو جنبش حماس و فتح به ترتیب به ریاست "صالح العاروری" و "جبرئیل رجوب" امروز دوشنبه در قاهره مذاکرات مقدماتی به منظور شرکت در گفت وگوهای آشتی ملی را آغاز کرده بودند.

«حازم قاسم» سخنگوی حماس هدف از سفر نمایندگان این جنبش به قاهره را دیدار با هیات جنبش فتح در راستای تکمیل مسیر سازنده مشارکت ملی واقعی و تکمیل تلاشهای قبلی برای رسیدن به دیدگاه مشترک اعلام کرد.

«جبرئیل رجوب» دبیر کمیته مرکزی جنبش فتح که ریاست هیات این جنبش در مذاکرات آشتی ملی در مصر را بر عهده دارد نیز گفت که "تماس‌های جدی با حماس ادامه دارد و به زودی منجر به دستیابی به وحدت ملی و فراهم شدن زمینه برگزاری انتخابات در سرزمینهای فلسطینی می‌شود".

از سوی دیگر، «موسی ابومرزوق» عضو دفتر سیاسی حماس گفت که این جنبش "تمایل واقعی به برگزاری انتخابات در سرزمینهای فلسطینی" دارد.

دور نخست مذاکرات آشتی ملی میان گروه‌های فلسطینی به میزبانی لبنان در بیروت برگزار شد. در جریان این نشست این گروه‌ها از جمله رهبران «جهاد اسلامی»، حماس، «جبهه مردمی برای آزادی فلسطین»، فتح و دیگر گروه‌ها شرکت داشتند.

دبیران کل گروه‌های فلسطینی ۱۳ شهریورماه نیز به صورت همزمان در رام الله و بیروت برگزار شد.

در نتیجه برگزاری نشست بیروت رهبران گروه‌های فلسطینی بر تقویت روند مبارزات مسلحانه علیه رژیم اشغالگر و دوری از سیاست سازش و مذاکره با این رژیم تاکید ورزیدند؛ امری که بیش از پیش سران رژیم اشغالگر را نسبت به تشدید اوضاع در کرانه باختری و نوار غزه نگران کرده است.

پس از آن و سوم مهرماه ۹۹ نیز گفت وگوی دوجانبه جنبش حماس با جنبش فتح در استانبول ترکیه انجام شد

 دو گروه فلسطینی پس از پایان نشست ترکیه بر پایان دادن به دودستگی و اختلافات داخلی، برگزاری انتخابات و تدوین برنامه‌ای ملی برای مقابله با چالش‌های پیش ‌رو تأکید کردند.

جنبش مقاومت اسلامی (حماس) و جنبش آزادیبخش ملی(فتح) آوریل سال ۲۰۱۱ میلادی، بر سر برگزاری انتخابات مجلس و ریاست حکومت خودگردان فلسطین به توافق رسیده بودند اما به دلایلی این توافق به درستی عملی نشد. ‌ ‌