حسین هاشمی روز سهشنبه در گفت وگو با ایرنا با اشاره به اینکه در یک ماه گذشته ذخایر خونی استان به روز کاهش پیدا کرده بود، افزود: میانگین ذخیره خونی در بانکهای انتقال باید خون هفت روز است.
وی با قدردانی از مردم نوعدوست استان که در چند روز گذشته به پایگاههای انتقال خون مراجعه و با اهدای خون استان را از حالت بحرانی و کمبود خون خارج کردهاند، اظهار داشت: نیاز به ذخایر خونی همیشگی است و نیاز اهدای خون از طرف مردم نوعدوست برای نیازمندان و بیماران استمرار داشته باشد.
حسینی اظهار داشت: در استان ۳۶۰ بیمار تالاسمی به عنوان دریافتکننده ثابت خون هستند که ماهانه و یا ۲ بار درماه خون دریافت میکنند.
به گفته وی، علاوه بر بیماران تالاسمی و هموفیلی، بیماران سرطانی و افرادی که شیمی درمانی میکنند، بیماران دیالیزی، مصدومان تصادفهای رانندگی، برخی زنان باردار در حین زایمان و افراد که اعمال جراحی داشتند نیز نیاز به دریافت خون دارند.
هاشمی اظهار داشت: روزانه در استان ۵۰ واحد گلبول، ۳۰ تا ۴۰ واحد پلاکت و ۳۰ واحد پلاسما نیاز است و شرایط نگهداری پلاکت سه روز است و بعد از سه روز قابل استفاده نیست و این امر میطلبد که اهدای خون و چرخه اهدای خون به صورت مستمر باشد.
مدیرکل انتقال خون چهارمحال و بختیاری به کاهش ۱۵ درصدی مراجعهکنندگان اهدای خون به پایگاههای انتقال خون اشاره کرد و گفت: در ۶ ماهه نخست امسال ۱۳ هزار و ۲۰۰ نفر به پایگاههای انتقال خون مراجعه کردند.
وی به کاهش مراجعهکنندگان به پایگاههای انتقال خون به دلیل شیوع ویروس کرونا و استرس مردم در خصوص اینکه با مراجعه به این پایگاههابه ویروس مبتلا شوند و یا سیستم ایمنی بدنشان ضعیف شود اشاره کرد و گفت: پایگاههای انتقال خون به صورت مرتب ضدعفونی و گندزدایی میشود و تمام وسایل مصرفی در این پایگاهها به صورت یکبار مصرف است.
هاشمی افزود: همه ساله با سرد شدن هوا نیز اهدای خون کاهش پیدا میکند در صورتی که مصرف خون در این مدت کاهش پیدا نمیکند و ثابت است.
وی اظهار داشت: مرکز خونگیری شهرکرد همه روزه از ساعت هشت صبح تا ۱۸، مرکز فارسان روزهای زوج از ساعت هشت تا ۱۲، مرکز بروجن همه روزه از ساعت هشت تا ۱۳ و مرکز بن پنجشنبهها ساعت ۸ تا ۱۲ آماده خونگیری از مردم است.
مدیرکل انتقال خون چهارمحال و بختیاری افزود: در استان ۳۷ تخت خونگیری و پلاسما فرزیس فعال است.
به گزارش ایرنا، بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، تمامی ۱۰ شهرستان چهارمحال و بختیاری در وضعیت بحرانی و خاکستری شیوع کرونا قرار دارند.
ویروس کرونا که منجر به بیماری نوپدید کووید ۱۹ شده است، بسیاری از کشورهای جهان درگیر کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
استفاده همگانی از ماسک، رعایت فاصله ۲ متری از یکدیگر، شستوشوی دستها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادنهای مکرر و منع سفر و حضور در اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه میکنند.