مهدی سورگی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سال گذشته تفاهمنامه احداث هزار هکتار گلخانه بین شرکت شهرکهای کشاورزی ایران و استانداری خراسانجنوبی به امضا رسید و مقرر شد عملیات اجرایی این تفاهمنامه از نظر تعهدات فنی و ریالی در مدت ۲ سال عملیاتی شود.
وی گفت: در مجموع هزار و ۷۸۵ هکتار اراضی شناسایی شده در استان است که برای هزار و ۵۱ هکتار کمیسیون ماده ۲ تشکیل شده است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر پیمانکاران معابر در مجتمع گلخانه سربیشه، آیسک سرایان و خوسف مشغول فعالیت هستند همچنین حفر چاه گلخانه دشت بجد بیرجند این هفته تمام و حفر چاه آیسک هم به زودی انجام میشود.
مدیر شعبه شرکت شهرکهای کشاورزی خراسان جنوبی گفت: پیمانکاران زیرساختهای گازرسانی مجتمعهای گلخانهای نیز مشخص شده و در مجموع در این حوزه مستندسازی، حقوق عرفی و قیمت منطقهای تعدادی از مجتمعها نیز پرداخت شده است تا به زودی چند مجتمع پس از تکمیل شروع به کار کند.
وی از پیشرفت ۸۰ درصدی مطالعات اجرایی طرحهای گلخانهای در خراسان جنوبی خبر داد و افزود: فرایند مطالعات مجتمعهای گلخانهای سربیشه، نهبندان، خوسف، آیسک سرایان و زیرکوه به مساحت هزار و ۵۴۵.۵ هکتار به اتمام رسیده است.
سورگی پیشرفت فیزیکی طرح نهضت گلخانه در استان را بیش از ۴۵ درصد اعلام کرد و گفت: مجوز حفر چهار حلقه چاه در مجتمعهای گلخانهای بیرجند، زیرکوه، سرایان و خوسف از شرکت آب منطقهای اخذ شده است.
وی افزود: همچنین برای اجرای عملیات خط تغذیه و شبکه داخلی گاز مجتمع گلخانهای فاز یک نهبندان برای انتخاب پیمانکار فراخوان داده شده و برای عملیات اجرایی شبکه جمعآوری آبهای سطحی، تکمیل شبکه معابر، خیابانهای شهرک گلخانهای سربیشه و سرایان انعقاد قرارداد شده است.
مدیر شعبه شرکت شهرکهای کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: در مجموع عملیات اجرایی احداث مجتمعهای گلخانهای تاکنون در پنج شهرستان بیرجند، سربیشه، خوسف، سرایان و زیرکوه انجام شده است.
وی از سرمایه گذاران خواست برای توسعه نهضت گلخانهای خراسان جنوبی به میدان بیایند و افزود: در این خصوص ابتدا اولویت با افراد بومی و سپس سرمایهگذاران غیربومی است.
عملیات اجرایی نهضت گلخانهای همزمان با هفته دولت امسال در شهریور ماه با تسطیح زیرساخت مجتمع گلخانهای شهرستان زیرکوه به طور رسمی آغاز شد.
احداث هزار هکتار گلخانه با توجه به کمبود منابع آبی و بارندگی در خراسان جنوبی اقدام موثری برای افزایش بهرهوری آب، رونق تولید، اشتغالزایی و تقویت اقتصاد مناطق مختلف استان است.