تهران - ایرنا - وزیر امور خارجه قطر با تقبیح اقدام برخی دولت‌های سازشکار عرب برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی خواستار تشکیل یک جبهه واحد برای پایان دادن به اشغالگری صهیونیست‌ها در سرزمین‌های فلسطینی شد.

 به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز روز سه شنبه به نقل از  وزیر امور خارجه قطر اضافه کرد که معتقدم بهتر است یک جبهه متحد عربی برای اولویت قراردادن منافع فلسطینیان و پایان دادن به اشغالگری اسرائیل تشکیل شود.  

  محمد بن عبدالرحمن آل ثانی که در کنفرانس امنیت جهانی از طریق ویدئو کنفرانس سخن می‌گفت، افزود: کشورهایی که با رژیم اسرائیل روابط برقرار کرده‌اند، در نهایت خود آن‌ها هستند که تصمیم می‌گیرند بهترین تصمیم برای کشورهایشان چیست اما جدا شدن این کشورها برای تلاش های هماهنگ اعراب جهت مذاکره اسرائیلی‌ها با فلسطینی‌ها و حل اختلافات دهه‌های گذشته بین دو طرف به مصلحت نیست. 

او تاکید کرد که کشورهای عربی که با رژیم صهیونیستی روابط برقرار میکنند، تلاش‌ها برای تاسیس کشور فلسطین را تضعیف می کنند اما این حق حاکمیت آنها است.

قرارداد سازش میان امارات متحده عربی و بحرین با رژیم صهیونیستی شامگاه سه شنبه (۲۵ شهریور ۱۳۹۹) به صورت رسمی در حضور دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا امضا شد و این دو کشور کوچک عرب حاشیه خلیج فارس رابطه چندین ساله غیرعلنی خود را با صهیونیستها آشکار و رسمی کردند.

رهبران فلسطین این کشورها را به خیانت متهم کردند در حالی که مقامات آمریکایی و رژیم اسرائیل ادعا کردند که سایر کشورهای عربی نیز ممکن است به زودی همین رویکرد را در پیش گیرند. 

مقامات رژیم اسرائیل، قطر را به عنوان یک کشور عربی دیگر معرفی کرده‌اند که می‌تواند با رژیم اسرائیل روابط رسمی برقرار کند. 

وزیر امور خارجه قطر در این باره گفت که دوحه برخی از روابط با رژیم اسرائیل که مربوط به امور فلسطینیان از جمله نیازهای بشردوستانه یا پروژه‌های توسعه‌ای است را حفظ می‌کند. 

وی تاکید کرد که قطر روابط خود را با ایران و جنبش مقاومت اسلامی (حماس) دو دشمن سرسخت رژیم صهیونیستی حفظ و از راه حل دو کشور با تشکیل کشور فلسطین به پایتختی قدس شرقی حمایت می‌کند. 

یکی دیگر از کشورهایی که با فشار دولت آمریکا ناچار شد به طرح عادی سازی روابط با تل اویو روی آورد سودان بود. دونالد ترامپ دوم آبان امسال در کاخ سفید بطور رسمی اعلام کرد که عادی‌سازی روابط میان رژیم اسرائیل و سودان آغاز شده است.  

به دنبال این اقدام، مردم این کشور طی چند روز در اعتراض به این توافق در خارطوم تظاهرات کردند.  

برقراری روابط میان سودان و رژیم اسرائیل پس از اعلام ترامپ به کنگره مبنی بر این‌که وی قصد دارد سودان را از لیست حامیان مالی تروریسم خارج کند انجام گرفت. بر اساس این توافق مقرر شد سودان برای جبران خسارت قربانیان آمریکایی تروریسم ۳۳۵ میلیون دلار پرداخت کند و در این راستا کاخ سفید، عربستان سعودی را مجبور به پرداخت این جریمه همراه با ارائه بسته‌های کمک مالی به سودان کرد.    

بسیاری از ناظران سیاسی و رسانه ها از جمله روزنامه واشنگتن پست، هدف از فشار دولت ترامپ به برخی کشورهای منطقه برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را بهره برداری انتخابی ترامپ دانستند و اکنون که او در این انتخابات شکست خورده است، کشورهای سازشکار را بزرگترین بازنده می دانند.