علیرضا صبوری روز سه شنبه در نشست وبینار با خبرنگاران استان اظهار داشت: براین اساس در ماه های فروردین و اردیبهشت در مجموع ۴۲ درصد مشترکان روستایی و ۲۴ درصد شهری در این دوره کم مصرف شناخته شدند.
وی افزود: در ماه های مرداد و شهریور نیز ۴۲ درصد مشترکان بخش خانگی در روستاها و ۲۶ درصد مشترکان خانگی در شهرها کم مصرف شناخته شدند.
صبوری گفت: در مجموع ۱۵ درصد مشترکان شهری و ۶ درصد مشترکان روستایی در گروه پر مصرف قرار دارند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی اظهار داشت: هم اکنون، ضریب برخوردای از برق در شهرها ۱۰۰ درصد و در روستاهای این استان ۹۹.۹ درصد است که در مجموع ۸۷ درصد مشترکان برق در استان شامل بخش خانگی می شود.
وی گفت: با وجود رشد مصرف انرژی در مصرف صنعت ۱۲ تا ۱۶ درصد نیز افزایش داشته ایم که دستاورد بزرگی است.
وی اجرای برق امید را مربوط به بخش خانگی دانست و گفت: بر اساس این طرح مشترکان خانگی به سه گروه کم مصرف، خوش مصرف و پرمصرف تقسیم شده اند، که کم مصرف به مشترکانی اطلاق می شود که میزان مصرف ماهانه آنان در هشت ماه غیر اوج مصرف، تا ۸۰ و در ماه های گرم تا زیر ۱۰۰ کیلووات ساعت در ماه است.
صبوری اظهار داشت: میزان مصرف مشترکان خانگی خوش مصرف نیز در ماه های غیرگرم بین ۸۰ تا ۲۰۰ کیلووات ساعت و در ماه های گرم از ۸۱ تا ۳۰۰ کیلو وات ساعت در ماه است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی در خصوص مشترکان پرمصرف نیز گفت: این مشترکان در ماه های غیر گرم بیش از ۲۰۱ کیلووات در ساعت و در ماه های گرم بیش از ۳۰۱ کیلو وات ساعت برق مصرف می کنند.
وی اجرای طرح برق امید را از یک سو برای مشترکان و از سوی دیگر برای صنعت برق سودمند دانست و افزود: اجرای این طرح علاوه بر بهره مندی مشترکان کم مصرف خانگی از تخفیف بهای قبض مصرفی، برای شرکت برق نیز منفعت دارد زیرا با کاهش مصرف برق، دیگر به سرمایه گذاری، ظرفیت سازی در شبکه های بالادستی، نیروگاهی، انتقال فوق توزیع و توزیع نیازی نیست.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی گفت: دولت برای اجرای طرح برق امید ۶ ماه فرصت داده است و پس از این مدت ممکن است تعرفه های بازدارنده برای مشترکان پر مصرفی که نخواهند رفتار مصرفی خود را اصلاح کنند، اعمال شود.
وی افزود: برای گروه مشترکان خانگی پر مصرف اهرم های بازدارنده شامل افزایش تعرفه ها در نظر گرفته شده است.
وی اظهار داشت: عمده تمرکز روی مشترکان پرمصرف است که به گروه خوش مصرف پیوسته و یا مشترکان خوش مصرف بتوانند با مدیریت مصرف خود را در گروه کم مصرف جای دهند.
صبوری افزود: هدف گذاری ما این است که ۱۰ درصد از مشترکان خوش مصرف را به یک پله پایین تر سوق دهیم تا در گروه کم مصرف ها قرار بگیرند و همچنین مشترکان پرمصرف را نیز بتوانیم به محدوده مشترکان خوش مصرف هدایت کنیم، فراهم کردن ۱۰ درصد به بخش صنعت اهداف مهم این طرح است.
وی اظهار داشت: از زمان مطرح شدن این طرح اطلاع رسانی آن تاکنون حدود پنج درصد نیز صرفه جویی در مصرف برق را شاهد بوده ایم.
وی با بیان اینکه از اول آبان ماه این طرح اجرا شده است گفت: بعد از یک دوره دو ماهه نتایج بررسی خواهد شد و کم مصرف ها شامل تخفیف ۱۰۰ درصدی خواهند شد.
صبوری در بخش دیگری از سخنانش به طرح دولت الکترونیک اشاره کرد و افزود: در اردیبهشت ماه مرکز خادم برق در استان راه اندازی شده است و تاکنون ۴۴ هزار تماس با سامانه تلفنی ۱۵۲۱ تماس داشته اند که از این طرح ها ۶۱ تا ۶۵ درصد نیز خدمات توسط سیستم هوشمند بوده است.
وی اظهار داشت: در حقیقت با اجرای خدمات غیر حضور روانه از حضور ۲۱۰ نفر مراجعه کننده برای دریافت خدمات حذف شد .
وی افزود: ۲۸ خدمت به مشترکان و ۱۱ خدمت در حوزه فنی و بهره برداری باید از آذرماه به صورت ۱۰۰ درصد غیر حضوری انجام شود و برای این نوع خدمت سامانه ۱۵۲۱ و اپلیکیشن های مختلف و همچنین برق من ایجاد شده است.
شرکت برق خراسان شمالی ۳۶۷ هزار مشترک دارد.
با احتساب برق مصرفی مشترکان بزرگ صنعتی از جمله پتروشیمی، سیمان، ریخته گری و آلومینا، مصرف برق استان به ۳۸۰ تا ۴۰۰ مگاوات نیز می رسد.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آنان در روستاها سکونت دارند.