تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۶

همدان _ ایرنا _ مدیر ادبیات و تاریخ دفاع مقدس اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان همدان گفت: اثر مکتوب و شنیداری زنی از تبار الوند، به مناسبت سالگرد درگذشت بانو دباغ رونمایی می‌شود.

محمد برخوردار روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با ایرنا، با بیان اینکه ۲۷ آبان سالگرد رحلت بانوی انقلابی و مبارز مرضیه حدیدچی (دباغ) است، افزود: این اثر مکتوب و شنیداری به نام زنی از تبار الوند نوشته «منا اسکندری» که توسط انتشارات حماسه ماندگار اداره کل حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس استان همدان تهیه و تولید شده در تبیین مجاهدت‌های این بانوی انقلابی، عصر امروز در باغ موزه دفاع مقدس رونمایی می‌شود.

به گفته وی این اثر به زبان‌های روسی، انگلیسی و عربی در دست ترجمه است که مراسم رونمایی آن در سالروز ابلاغ پیام تاریخی حضرت امام خمینی (ره) به گرباچف در ۱۱ دیماه، برگزار می‌شود.

مدیر ادبیات و تاریخ دفاع مقدس اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان همدان ادامه داد: کتاب شنیداری زنی از تبار الوند که با همکاری صدا و سیمای استان همدان و استانداری همدان و بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس تهیه و تولید شده، در شبکه پر مخاطب ایران صدا، به نشانی http://book.iranseda.ir/DetailsAlbum/?VALID=TRUE&g=۳۵۳۳۰۳ برای استفاده علاقمندان بارگذاری شده است.

برخوردار از پخش ویژه برنامه‌ای با همکاری این بنیاد، در خصوص زندگینامه بانو دباغ روز سه‌شنبه ۲۷ آبان از ساعت ۹ صبح تا ۱۶ شبکه استانی همدان، خبر داد و افزود: هدف از تهیه این برنامه بزرگداشت یاد و خاطره این بانوی مبارز و انقلابی است که قبل و بعد از انقلاب سوابق ارزشمندی داشته و از افتخارات استان همدان است.

وی اظهار داشت: در این برنامه که با حضور خانواده و نزدیکان و نقل خاطرات و نقش این بانوی مبارز در دوران قبل و بعد از انقلاب اجرا خواهد شد، تلاش شده که نسل جوان هر چه بیشتر با این بانوی افتخار آفرین آشنا شوند.

مرحومه دباغ از زندانیان سیاسی، فعال مبارز مسلحانه با حکومت پهلوی قبل از انقلاب ایران و از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و از بنیانگذاران سپاه پاسداران بوده است.

بانو دباغ در سال ۱۳۱۸ در همدان به دنیا آمد و سه دوره نماینده مردم تهران و همدان در مجلس شورای اسلامی بود ودر سال‌های اخیر از اعضای شورای مرکزی جمعیت زنان انقلاب اسلامی و مدرس واحد معارف اسلامی دانشگاه علم و صنعت بود.

مرحومه دباغ که نشان ایثار داشت به همراه آیت الله جوادی آملی و محمد جواد لاریجانی یکی از سه نماینده‌ای بود که پیام امام خمینی (ره) را به گورباچف رساند.